23.4.14

Υπό εξέταση χιλιάδες αιτήσεις...

Με αμείωτο ρυθμό αυξάνονται οι αιτήσεις των φορολογουμένων για το επίδομα του κοινωνικού μερίσματος που ξεκινά από 500 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με...
την οικογενειακή τους κατάσταση.

Μία στις έξι αιτήσεις πληροί τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος σε σύνολο 225.000 και πλέον αιτήσεων που κατατέθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εγκριθεί 42.000 αποδέκτες του επιδόματος, 71.000 έχουν απορριφθεί εξαιτίας του ότι οι αιτούντες δεν πληρούσαν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και 112.000 βρίσκονται σε διαδικασία επεξεργασίας.

Το ποσό που θα μοιραστεί ως κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους φτάνει τα 420 εκατ. ευρώ και για αιτήσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι και τις 30 Απριλίου 2014, η καταβολή θα γίνει μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Το κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν χωρίς αίτηση μέχρι τις 10 Μαΐου οι ένστολοι εάν είχαν αποδοχές μέχρι 1.541 ευρώ.


Oδηγίες και διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που τα κριτήρια αδικούν κάποιους και δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα.

Τα κριτήρια για τους μακροχρόνια ανέργους

Οι μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ έως 1/3/2014 και θα ληφθεί υπόψιν το εισόδημα του 2012 (Ε1 του 2013). Όσες αιτήσεις απορριφθούν θα εξεταστούν μετά τις 30/6 με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους του 2014. Όσοι διαθέτουν δικό τους σπίτι ή νοικιάζουν κάποιο, κινδυνεύουν να μην συμπεριληφθούν λόγω των τεκμηρίων.

Επίσης εξαιρούνται από το κοινωνικό μέρισμα εξαιρούνται όσοι άνεργοι φιλοξενούνται και όσοι δηλώνονται ως προστατευόμενα μέλη.

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: