17.4.14

ΑΥΓΗ: «Παρακολουθείται το τηλέφωνο του Τσίπρα;»...

 tsiprastilefonoΕρωτήματα για το κατά πόσον παρακολουθείται και από ποιους το τηλέφωνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει η εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή», επικαλούμενη σχετικές αναφορές του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στην...
Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά και σε συνέντευξή του στο περιοδικό Unfollow.
Η εφημερίδα της Αριστεράς, με αναλυτικό ρεπορτάζ του Νίκου Παπαδημητρίου με τίτλο «Υπόνοιες Τσίπρα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνό του», αποκαλύπτει σχετικές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδ
ρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της περασμένης Κυριακής, αλλά και απόσπασμα της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει: «Πολλές φορές τηλεφωνώ και ακούω έναν αντίλαλο. Πολλές φορές τηλεφωνώ ή δέχομαι ένα τηλεφώνημα και δεν μπορώ να ακούσω τον συνομιλητή μου, ακούω εγώ και δεν με ακούει ο άλλος. Ωστόσο δεν μπορώ να μπω σε μια συνωμοσιολογική αντίληψη και πρακτική. Και ούτε, αν θέλετε, θα μπω στη διαδικασία να κρύψω οτιδήποτε. Δεν είναι λογική μου να κρύψω κάτι, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι».
Το ρεπορτάζ της «Αυγής» έχει ως εξής: 
Σοβαρές υπόνοιες για παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του άφησε, δις μάλιστα, σε διάστημα δύο εβδομάδων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την καταγγελία στην οποία προέβη δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας, καμία αρμόδια αρχή δεν έχει κινηθεί ούτε έχει διαψεύσει τις επισημάνσεις αυτές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε καταγγελία περί παρακολούθησης των επικοινωνιών του ειδικότερα και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν γένει.
Η δήλωση στην Κ.Ε.
Η πιο πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έγινε από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή, όπου, μιλώντας για τις δημοκρατικές ελευθερίες των Ευρωπαίων, έκανε μια υπαινικτική, αλλά σαφή αναφορά στο ιδιαίτερα ανησυχητικό αυτό ζήτημα. "Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για [...] μια Ευρώπη στην οποία κανείς δεν θα φοβάται ότι τον παρακολουθούν" ήταν αποτυπωμένο στη γραπτή ομιλία του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως αισθάνθηκε την ανάγκη να επεκταθεί και να γίνει πιο συγκεκριμένος λέγοντας: "(για μια Ευρώπη, στην οποία) κανείς πολίτης δεν θα ζει με τον φόβο ότι κάποιοι τον παρακολουθούν, του υποκλέπτουν τις συνομιλίες και τα email του".
Η συνέντευξη στο «Unfollow»
Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, είχε προηγηθεί η ξεκάθαρη αναφορά του, στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Unfollow» στις 2 Απριλίου. Στην ερώτηση (των Αυγ. Ζενάκου και Λ. Χαραλαμπόπουλου) αν τον παρακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την πιο κάτω απάντηση: «Δεν ξέρω. Σήμερα διάβαζα ένα δημοσίευμα που έλεγε -δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα- ότι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να παγιδεύσουν το σπίτι μου και ότι παρακολουθούν τις τηλεφωνικές μου συνδιαλέξεις. Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ούτε μπορώ να μπω σε μια τέτοια λογική».
Όμως, όπως γνωστοποιεί ο Αλ. Τσίπρας μέσω της ίδιας συνέντευξης, «το μόνο που ξέρω είναι ότι πολλές φορές τηλεφωνώ και ακούω έναν αντίλαλο. Πολλές φορές τηλεφωνώ ή δέχομαι ένα τηλεφώνημα και δεν μπορώ να ακούσω τον συνομιλητή μου, ακούω εγώ και δεν με ακούει ο άλλος. Ωστόσο δεν μπορώ να μπω σε μια συνωμοσιολογική αντίληψη και πρακτική. Και ούτε, αν θέλετε, θα μπω στη διαδικασία να κρύψω οτιδήποτε. Δεν είναι λογική μου να κρύψω κάτι, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι».
Και ακολουθούν τα καίρια ερωτήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: "Αυτό που με ανησυχεί, όμως, είναι ότι είμαι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν ξέρω τι κάνει η ΕΥΠ. Αν παρακολουθεί. Ποιους παρακολουθεί. Αν ανταποκρίνεται στο βασικό της καθήκον που είναι η υπηρεσία ευαίσθητων εθνικών δεδομένων. Αν παρακολουθεί υπηρεσίες ξένων χωρών που είναι εχθρικές προς την Ελλάδα. Φοβάμαι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στην ΕΥΠ" είναι η σοβαρότατη καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα.
Και συνεχίζει: «(Έχει γίνει) μια στροφή στα εσωτερικά της χώρας. Ανεξέλεγκτη κατάσταση, την οποία την είχαμε επισημάνει πριν από την κυβέρνηση Σαμαρά, δηλαδή προϋπήρχε, αλλά θεωρώ ότι επιδεινώνεται η κατάσταση διαρκώς».
Στην κατάληξη της απάντησής του ο Αλέξης Τσίπρας προϊδεάζει και για τη λειτουργία της ΕΥΠ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατ' ουσίαν θα επανιδρυθεί, αφού, όπως σημειώνει, «δεν πιστεύω στα εμφυλιοπολεμικά σενάρια».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: