13.4.14

Προσωρινή ανακωχή μεταξύ Ουκρανών και Ρωσόφιλων στο Σλοβιάντσκ...

Προσωρινή ανακωχή μεταξύ Ουκρανών και Ρωσόφιλων στο ΣλοβιάντσκΣύμφωνα με πληροφορίες η πολιορκημένη ρωσόφωνη πόλη του Σλοβιάντσκ της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται ακόμα στα χέρια των ρωσόφονων πολιτοφυλάκων.

Οδοφράγματα και σημεία ελέγχου δεν υπάρχουν μόνο στις...
εισόδους της πόλης αλλά και μέσα σε αυτήν. Σε ορισμένα σημεία οι δρόμοι έχουν κλείσει με φορτηγά που έχουν τοποθετηθεί κάθετα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης οι εχθροπραξίες σταμάτησαν μεταδίδει το BBC σε ζωντανό συνεχές πρόγραμμα, προφανώς τόσο λόγω των απωλειών, νεκρών και τραυματιών κι από τις δύο πλευρές, όσο κι από το φόβο μιας γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή.

Εξάλλου, η προειδοποίηση της Ρωσίας να μη χυθεί αίμα ισχύει. Και οι Ουκρανοί αισθάνονται ότι έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν μαζευτεί έξω από τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει οι πολιτοφύλακες και διαδηλώνουν την υποστήριξή τους στην αυτονομία της επικράτειας του Ντονέτσκ.

Με τόσους ανθρώπους στο δρόμο, το καθεστώς του Κιέβου ξέρει ότι εάν επέμβει θα προκληθεί λουτρό αίματος που θα παρασύρει την Ουκρανία σε ανοιχτή πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία.

Οι ρωσόφιλοι πολιτοφύλακες, που σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ουκρανική πλευρά είναι Ρώσοι κομάντος και όχι ένοπλοι πολίτες, φοράνε τις κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, ως διακριτικό τους.Δείτε τις φωτό...
russian1russian2russian3russian4
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: