7.4.14

"Κλείδωσαν" τα πρώτα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...

TSIPRASΠυρετός διεργασιών επικρατεί στην Κουμουνδούρου, καθώς σε μία εβδομάδα θα έχει "κλείσει" το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη "κλείδωσαν" τα...
πρώτα ονόματα.


Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων και αυτοπροτάσεων για τις υποψηφιότητες και πλέον, τα ονόματα παραπέμπονται στην αρμόδια επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και μετέχουν ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας και οι Πάνος Λάμπρου, Ρούντι Ρινάλντι, Στάθης Λεουτσάκος και Γιώργος Γαβρίλης.

Αναλογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να απαρτίζεται κατά 50% του ευρωψηφοδέλτιο από γυναίκες, ενώ θα υπάρχει αντίστοιχη αναλογία για κομματικούς και μη κομματικούς υποψηφίους. Ιδιαίτερα τα στελέχη του κόμματος αναμένεται να «περάσουν» από ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συγκληθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι «κορυφαίοι»...

Σε κάθε περίπτωση, για μία θέση στις Βρυξέλλες φαίνεται ότι βάζουν υποψηφιότητα καταρχάς κορυφαία στελέχη του κόμματος -και αμιγώς πολιτικά- όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης (που έχει ήδη διατελέσει μία θητεία ως ευρωβουλευτής), ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και η βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Φυσικά, υποψήφιος θα είναι εκ νέου και ο νυν ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής. Στην ευρωλίστα -παρά τις αντιδράσεις εκ μέρους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης- θα βρεθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής που είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.

... και οι προσωπικότητες

Πέραν των «βαρέων ονομάτων» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ευρωλίστα αναμένεται να συμπεριληφθούν και αρκετές προσωπικότητες των κινημάτων, των κοινωνικών χώρων και των Γραμμάτων και των Τεχνών. Μία εξ αυτών θα είναι η καθηγήτρια Πέπη Ρηγοπούλου -γνωστή για τους αγώνες της κατά τους χούντας και για την συμμετοχή της στην εξέγερση του Πολυτεχνείου- αλλά και η εκπρόσωπος του κινήματος των καταναλωτών (ΕΚΠΟΙΖΩ) Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

Για την ευρωλίστα ακούγονται, επίσης, τα ονόματα των συγγραφέων Ιωάννας Καρυστιάνη, Ρέας Γαλανάκη και Μάρως Δούκα, του τραγουδοποιού-τραγουδιστή Αλκίνοου Ιωαννίδη αλλά και της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Παράλληλα, έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββα Ρομπόλη, του επικεφαλής των «Γιατρών του Κόσμου», Αντώνη Κανάκη και των δημοσιογράφων Στέλιου Κούλογλου και Νίκου Ξυδάκη.

Κατά τα λοιπά, από τον πανεπιστημιακό χώρο ακούγονται τα ονόματα των καθηγητών Κώστα Βεργόπουλου, Κώστα Χρυσόγονου, Γιώργου Κατρούγκαλου, Κώστα Δουζίνα, Φωτεινής Τσαλίκογλου, Γιάννη Μυλόπουλου (πρύτανη του ΕΜΠ), Τριαντάφυλλου Αλμπάνη (πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίων), Σίας Αναγνωστοπούλουι και Δημήτρη Χριστόπουλου.

Οι κομματικοί

Τέλος, από τα κομματικά στελέχη θα βρεθεί στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στενός συνεργάτης του Αλέξη Μητρόπουλου Διονύσης Τεμπονέρας, που είναι γιος του Νίκου Τεμπονέρα, αλλά και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννης Μηλιός, Ελένη Σωτηρίου, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας Ήσυχος, Αλέκος Καλύβης. Τέλος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι και στελέχη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Στάικος και η Ράνια Σβίγκου, αλλά και οι εκπρόσωποι του κόμματος στο ΚΕΑ Γιάννης Μπουρνούς και Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: