15.4.14

Μπουτάρης:"Βασίλη πρόσεχε, θα σε βάλουν μέσα"!...

"Βασίλη πρόσεχε, θα σε βάλουν μέσα", είχε προειδοποιήσει τον τέως δήμαρχο, ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως ισχυρίστηκε στη δίωρη κατάθεσή του. Έκανε λόγο για ξεσάλωμα του ...
συστήματος και ομερτά εντός του δήμου


Λάβρος κατά των ...τριών βασικών κατηγορουμένων (Παπαγεωργόπουλου – Σαξώνη – Λεμούσια) για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά την κατάθεσή του στη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να μην είχε υποπέσει στην αντίληψη του δημάρχου η υπεξαίρεση που έκανε ο Σαξώνης. «Εμφανιζόταν ένα έλλειμμα που αυξανόταν και δεν μπορεί ένας άνθρωπος με ευθύνη, όπως είναι ο δήμαρχος, να είναι αδιάφορος. Δεν λέω ότι ο Παπαγεωργόπουλος έβαλε χέρι στο ταμείο του δήμου. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και θεωρώ αδιανόητο να έδωσε εντολή για υπεξαίρεση. Είναι επίσης αδιανόητο να μην ενδιαφερθεί πού είναι τα λεφτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. «Δεν γίνεται ο Σαξώνης να έπαιρνε μετρητά με χαρτάκια για να πληρώσει την εφορία. Δηλαδή άνοιγε το συρτάρι και έπαιρνε χρήματα από μόνος του;», διερωτήθηκε.

Όπως είπε, είχε προειδοποιήσει τον τότε δήμαρχο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Του είχα πει: “Βασίλη πρόσεχε, θα σε βάλουν μέσα”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη δίωρη κατάθεσή του ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου το 2010 διαπίστωσε μεγάλη ακαταστασία και τσαπατσουλιά. «Δεν γινόταν κανένας απολύτως έλεγχος στα οικονομικά. Το σύστημα είχε ξεσαλώσει και αποτέλεσμα αυτού ήταν η υπεξαίρεση», δήλωσε.

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στον επικεφαλής της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, Π.Σαξώνη, είπε πως ήταν το «χαϊδεμένο παιδί» του δήμου. «Έκανε ό,τι ήθελε και ήταν κλεισμένος σε ένα γραφείο – φρούριο», είπε.

Ακόμη, έκανε λόγο για ομερτά εντός του δήμου, επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να μην είχε πάρει κανείς χαμπάρι τη δράση του Σαξώνη. Υπήρχε η λογική “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στον γραμματέα του δήμου, Μ.Λεμούσια, ο οποίος, όπως είπε, ήταν πολύ κοντά στον Παπαγεωργόπουλο και ήταν ο άνθρωπος που επόπτευε στενά τη λειτουργία του δήμου. «Ήταν ευρέως γνωστό πως δεν γινόταν τίποτα στον δήμο εάν πρώτα δεν περνούσε από τον "πάγκο" του Λεμούσια», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον τόνισε πως δύο πρώην διευθυντές, κατηγορούμενοι στην υπόθεση της υπεξαίρεσης, είχαν επαφές με τον Σαξώνη, ενώ επιτέθηκε και σε έναν από τους δύο υπαλλήλους που είχαν αναλάβει την ΕΔΕ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «ήταν σαν να έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: