12.4.14

Γιάννης Μώραλης: Στην αυτοδιοίκηση δεν έχουν θέση κόμματα και χρίσματα ...


"Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι άνθρωπος των ανατροπών και στον Πειραιά θέλουμε ανατροπή"...

kalpes14.gr

Για την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο του Πειραιά, το πρόγραμμά του, αλλά και την υποστήριξη που έχει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης σε...
ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha.
Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι οι πολίτες δεν θέλουν και δεν έχουν ανάγκη τα κόμματα, ούτε δημάρχους με χρίσματα. Υποσχέθηκε ότι πρόγραμμά του θα είναι ανατρεπτικό για τον Πειραιά και τους πειραιώτες και υπογράμμισε πως το πλεονέκτημα του Πειραιά που είναι η θάλασσα και το λιμάνι θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο και να μην πλήττεται ο δήμος από την ανεργία.
Αναλυτικά τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Μώραλη έχουν έξης:
Υποψηφιότητα και πρόγραμμα 
Η αλήθεια είναι ότι πριν τα Χριστούγεννα, Νοέμβριο-Δεκέμβριο, συναντηθήκαμε αρκετοί άνθρωποι που έχουμε κοινούς προβληματισμούς για τον Πειραιά, κοινές ανησυχίες, κοινές διαπιστώσεις και ένα κοινό όραμα. Αρκετά σημαντικοί άνθρωποι, πολίτες του Πειραιά, που αγαπούν τον Πειραιά είπαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση. Επιλέχθηκε να μπω μπροστά, να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας στη λογική ότι και εγώ έχω δείξει αυτά τα είκοσι χρόνια, δουλεύοντας για τον Ολυμπιακό, ότι έχω τη δυνατότητα να συνθέσω απόψεις, να συνεργάζομαι με ήπιους τόνους, με σχέδιο, με όραμα και με θετικά αποτελέσματα. Πίσω μου είναι αρκετά σημαντικοί άνθρωποι και θα δείτε ένα ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται από πολύ σημαντικά πρόσωπα, από όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλους τους πολιτικούς χώρους.
Θα δείξουμε ένα πολύ καταρτισμένο πρόγραμμα, πολύ συγκεκριμένο, ένα πρόγραμμα που δεν νομίζω ότι έχει ξανατεθεί υπόψη των πολιτών από άλλα δημοτικά ψηφοδέλτια. Οι πολίτες μετά από την πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση, σκέφτονται, αξιολογούν και περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα.
Για νέους σχηματισμούς στις εκλογές
Είναι αλήθεια ότι, τα αρνητικά αποτελέσματα του πολιτικού συστήματος όπως αυτό υπήρχε επί δεκαετίες στη χώρα, ανέδειξαν ανθρώπους μιας διαφορετικής νοοτροπίας. Ο κόσμος τουλάχιστον σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκηση, νομίζω ότι δεν θέλει πλέον τα χρίσματα από τα κόμματα. Θέλει κάτι διαφορετικό. Αυτό θέλαμε και εμείς να κάνουμε και για τον Πειραιά. Θα έπρεπε να περιμένει ο Πειραιώτης ότι κάτι θα γινόταν κάποια στιγμή, μια διαφορετική κίνηση.
Για Ανεργία
Το βασικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή είναι η ανεργία. Πρέπει να αντλήσουμε κεφάλαια, να τα ρίξουμε στην ανάπτυξη και να κάνουμε τον Πειραιά ναυτιλιακό κέντρο. Εμάς το πλεονέκτημά μας είναι η θάλασσα. Ο Πειραιάς δεν πρέπει να κοιτάζει προς την Αθήνα, πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα.
Θέλουμε τον άνθρωπο που έρχεται, τον τουρίστα, αυτόν που έρχεται με την κρουαζιέρα, να παραμένει στην πόλη μας για να δουλέψουν τα εμπορικά καταστήματα, να δουλέψει η εστίαση, να δουλέψουν τα ξενοδοχεία. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε το παν ώστε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να το αξιοποιήσουμε. Και αυτό είναι βασικός στόχος για εμάς. Η ανεργία καταπολεμάται μόνο με θέσεις εργασίας. Θέσεις εργασίας σημαίνει ανάπτυξη, ανάπτυξη σημαίνει να πάρουμε τα χρήματα, να τα βάλουμε σε συγκεκριμένους τομείς, που έχουν σχέση με την ποντοπόρο ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τον τουρισμό, το εμπόριο, τη
ναυτική εκπαίδευση και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Να κάνουμε τον Πειραιά πρωταγωνιστή στο διεθνές εμπόριο, στη θάλασσα, στη ναυτιλία. Το έχουν κάνει και άλλοι στο εξωτερικό, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς. Έχουμε τεχνοκράτες που ξέρουν να καταρτίζουν πρόγραμμα, ξέρουν να αντλούν χρήματα και να τα επενδύουν σωστά. Προφανώς υπάρχουν και άλλα σημαντικά για την καθημερινότητα του πολίτη που δεν θα μείνουν πίσω. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η καθαριότητα.
Για Βαγγέλη Μαρινάκη..
Είναι χαρά και τιμή μου που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες εφοπλιστές, δέχτηκε, αποδεικνύοντας την αγάπη του για τον Πειραιά, να μπει δημοτικός σύμβουλος σε ένα ψηφοδέλτιο σαν αυτό που έχουμε εμείς. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι άνθρωπος των ανατροπών και στον Πειραιά θέλουμε ανατροπή, αυτό είναι δεδομένο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν μπαίνει κάπου, μπαίνει με όλο του το είναι. Τουλάχιστον έτσι τον έχω γνωρίσει εγώ, έτσι τον ζω στον Ολυμπιακό και νομίζω το ίδιο θα κάνει και στον Δήμο. Άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι μας σε συζητήσεις που έχουμε κάνει, θα ασχοληθούν και μετεκλογικά αν κερδίσουμε τις εκλογές. Δεν μπαίνει κανείς για να προσελκύσει ψήφους και να εξαφανιστεί μετά. Όσοι ξέρουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ξέρουν ότι όταν ασχολείται με κάτι, ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ και με όλο του το είναι.
Για Εκκλησία
Επισκέφθηκα τον Μητροπολίτη πριν καν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου γιατί πρέπει να σέβεσαι και κάποιους θεσμούς. Και η Μητρόπολη είναι θεσμός για τον Πειραιά. Αν εκλεγούμε, είναι βέβαιο και απαραίτητο ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία με τη Μητρόπολη, που εκτελεί ένα σημαντικό έργο στον Πειραιά. Το θέμα είναι να μπορέσει ο Δήμος με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα να είναι μαζί με την εκκλησία σε αυτό το κομμάτι, να πάμε μαζί χέρι χέρι στον πολίτη που έχει ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: