11.4.14

Διαγραφή χρέους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η μόνιμη βιώσιμη λύση για τα χρέη των ευρωπαϊκών λαών είναι η πρόταση του κόμματός του να πραγματοποιηθεί διάσκεψη για τη διαγραφή του χρέους.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε...
«κοινωνικό σφαγείο» εξαιτίας του μνημονίου, σε πειραματόζωο χωρίς να έχει προοπτική εξόδου από την κρίση και θα παραμείνει εγκλωβισμένη στις δεσμεύσεις του χρέους, καθώς -όπως είπε- μέχρι το 2020 θα χρειαστεί επιπλέον 60 δισ. ευρώ και επιπλέον 22 δισ. ευρώ για επιτόκια.

Μεταξύ των προτάσεών του για το χρέος ο κ.Τσίπρας ανέφερε:

-αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή διαγραφή
-μορατόριουμ πληρωμών
-ρήτρα ανάπτυξης

Χαρακτήρισε προεκλογική την επίσκεψη Μέρκελ

Σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα ο Αλ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα δεν έχει έναν τυπικά θεσμικό χαρακτήρα», αλλά ότι έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα στήριξης στον Αντ. Σαμαρά.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η επίσκεψη αυτή θα της φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένει, επειδή -όπως είπε- νοικοκύρης στη χώρα μας είναι ο ελληνικός λαός, ενώ προειδοποίησε την Άνγκελα Μέρκελ να προετοιμάζεται γιατί θα έχει «πολύ σύντομα απέναντί της μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί πραγματικά, ουσιαστικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: