15.4.14

Ενδοκυβερνητική κρίση...

...από τις ανακοινώσεις Σαμαρά για τους αστέγους...


Νέο μέτωπο δημιουργείται εντός της κυβέρνησης με αφορμή την σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και μετά την οποία ανακοίνωσε τα...
μέτρα "ανακούφισης" για τους αστέγους.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται εκνευρισμένοι για το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ δεν ενημερώθηκε για τη σύσκεψη, ενώ τονίζεται ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, ο υφυπουργός Υγείας, αλλά κανένας από το κόμμα της συγκυβέρνησης. Ούτε ο υφυπουργός Εργασίας, ούτε η γενική γραμματέας Πρόνοιας.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν ευθείς κατηγορίες για προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και τις χαρακτηρίζουν «παλαιοκομματικού τύπου με λογική μαυρογιαλούρου, που προσβάλλουν τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».

Οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν μόνο το θεσμικό ολίσθημα, καθώς μια κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης -20 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί για τους αστέγους, επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε προεκλογικό «χαρτί» στα χέρια της ΝΔ.

Αφορούν και στην ουσία τονίζοντας ότι όλο το πρόγραμμα για την ανακούφιση των αστέγων το προετοίμαζε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς εμπλέκονται σε αυτό όλες οι δομές του προνοιακού κράτους.

Πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες εμφανίζεται ιδιαίτερα οργισμένος και αναμένεται να θέσει το ζήτημα στον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Τα μέτρα για τους άστεγους που ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Το πρώτο κτίριο που θα ανακαινιστεί άμεσα για αυτή την πρωτοβουλία είναι το Δρακοπούλειο Κέντρο στην πλατεία Βάθη το οποίο θα είναι έτοιμο σε ενάμιση μήνα και θα μπορέσει να φιλοξενεί 80 άτομα για 20 ημέρες και μετά αυτοί θα μεταφέρονται σε άλλους χώρους. Στον χώρο, ακόμη, θα λειτουργεί ειδικός τομέας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα ετοιμάσει πρόγραμμα κατάρτισης για αστέγους ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας και να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Επιπλέον, έχουν ήδη επιλέγει τα πρώτα 35 διαμερίσματα που ανήκουν στο δημόσιο για να στεγάσουν ανήμπορους συμπολίτες μας. «Τίποτα δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο και η σχετική δαπάνη προβλέπεται από το κοινωνικό μέρισμα» τόνισε ο πρωθυπουργός

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία άλλων 4 κέντρων για άστεγους σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Γιάννενα, Λάρισα σημείωσε ο κ. Σαμαράς

Το άλλο μέτρο που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό είναι η συνεργασία του Δημοσίου με την ιδιωτική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κοινωνικής δράσης. Ανέφερε μάλιστα ότι στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών, απομακρύνοντας τα παλιά φορολογικά βάρη που τις συνόδευαν.

Πυρά από την Τρικούπη και για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, ακόμη, και την αντίθεσή του στην σημερινή προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι δεν κατανοεί την εσπευσμένη αυτή απόφαση που είναι αντίθετη με το σύνολο της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη:

«Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της»...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: