4.4.14

Η κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει νέες απώλειες στις ευρωεκλογές...

Guardian: Η κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει νέες απώλεις στις ευρωεκλογές μετά το σκάνδαλο Μπαλτάκου
 Μετά το σκάνδαλο Μπαλτάκου...
"Ο Ελληνας πρωθυπουργός δέχεται εκκλήσεις για παραίτηση μετά τη γκάφα του βοηθού του με τη Χρυσή Αυγή". Τον τίτλο αυτό δίνει η...
βρετανική εφημερίδα The Guardian σε άρθρο της για το σκάνδαλο Μπαλτάκου.
Το άρθρο, το οποίο υπογράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα Helena Smith, κάνει λόγο για νέα πολιτική κρίση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ χαρακτηρίζει τον Τάκη Μπαλτάκο ως «τον πιο στενό σύμβουλο του πρωθυπουργού». «Φωνές από όλο το πολιτικό φάσμα καλούν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί» γράφει ο Guardian που στέκεται κυρίως στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα: «Η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύει ότι είναι επικίνδυνη. Δεν μπορεί να ορίζει άλλο την τύχη της χώρας».
«Με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν μόλις λίγες εβδομάδες -κι ενώ η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης Σαμαρά περιορίζεται πια σε ένα μόνο βουλευτή μετά την ψήφιση νέων αντιλαϊκών δημοσιονομικών μέτρων-, πολλοί προβλέπουν ότι ο εύθραυστος δικομματικός συνασπισμός θα χάσει και άλλες ψήφους» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, μετά την εξιστόρηση της υπόθεσης Μπαλτάκου.
Επίσης, αναφέρει την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ στην οποία δηλώνει ότι «οι πάσης φύσεως δεσμοί με νεοναζιστικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά στοιχεία θα πρέπει να έρθουν στο φως και να τιμωρηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: