14.4.14

Τσίπρας: "Ή με την εκτροπή του μνημονίου ή με την ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ"...

Tsipras-Alexis"Έχουμε μπροστά μας τρεις κάλπες, αλλά μία επιλογή να νικήσουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας..", είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Πάτρα.

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε από την πρωτεύουσα της Αχαΐας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε...
εκδήλωση που οργάνωσε στην Αγορά Αργύρη, η αυτοδιοικητική παράταξη «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» που έχει ως επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Σπαρτινό.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές και απευθυνόμενους προς τους συγκεντρωμένους, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι το δίλημμα είναι «ή με τα σχέδια του κ. Σαμαρά που υπονομεύουν τη δημοκρατία και καταστρέφουν την κοινωνία, ή με την Αριστερά και τη δημοκρατία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας «με δυο λόγια το δίλημμα είναι ή με την εκτροπή του μνημονίου ή με την ανατροπή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έχουμε μπροστά μας τρεις κάλπες, αλλά μία επιλογή να νικήσουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, για τη χώρα, για την πόλη μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαδικασίες της Κυριακής, στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών, τονίζοντας ότι «εμείς εκφράζουμε ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις και μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων που κατατίθενται σε ένα βουλευόμενο Σώμα, όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή, δηλώνουμε την πίστη μας στην ενότητα».



Ο οικονομικός μαρασμός της Πάτρας

Όσον αφορά στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η πόλη έχει βιώσει πολύ πριν από τα μνημόνια μια ραγδαία αποβιομηχάνιση που έστειλε στην ανεργία σημαντικά ποσοστά εργαζομένων με ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε συγκεκριμένους κλάδους παραγωγής. Ακόμη, πρόσθεσε, τα μνημόνια ήρθαν τη στιγμή που η πόλη είχε ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου, ενώ σημείωσε ότι η σειρά των κλειστών μαγαζιών στο κέντρο και τις συνοικίες της είναι αντανάκλαση του παραγωγικού και οικονομικού μαρασμού της.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και της απόδοσής του στους δημότες, υπενθυμίζοντας τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί για αυτό τον σκοπό στη Βουλή από τον ΣΥΡΖΑ.



Αναφορά σε «πολιορκία» από το Μεσολόγγι

Μετά την Πάτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Μεσολόγγι και σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η χθεσινή επέτειος της εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων μάς επιτρέπει έναν παραλληλισμό». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τέσσερα χρόνια τώρα η χώρα βρίσκεται πολιορκημένη σε έναν κλοιό που μας έχε δέσει ασφυκτικά» γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, «πρέπει να σπάσουμε αυτό τον κλοιό και να βγούμε μπροστά, διότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κατακτώνται με αγώνες και θυσίες». Όπως συμπλήρωσε σε αυτό το σημείο «κανείς δεν πρέπει να περιμένει ως θείο δώρο την καλυτέρευση της ζωής του, αλλά χρειάζεται να αγωνιστούμε για να δούμε καλύτερες ημέρες».

Στις 8.00 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: