9.4.14

ΦΩΤΟ από το... αστυνομοκρατούμενο κτίριο του Εφετείου της Λαμίας...




 ...για τη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη...
Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί βρίσκονται,για τη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη,  στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.
Η περιοχή γύρω από το κτίριο του Εφετείου στην είσοδο της πόλης είναι αστυνομοκρατούμενη, ενώ...
από εξονυχιστικό έλεγχο με μηχανήματα θα περνάνε και όσοι θελήσουν να μπουν στο κτίριο του Εφετείου.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί μπροστά από το Εφετείο και τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να μπουν στην πόλη από τα φανάρια της ΔΕΗ, που είναι και η κεντρική είσοδος.
Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν έρθει αστυνομικές ενισχύσεις από την Αθήνα και όλους τους νομούς της Στερεάς.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πολύκροτη δίκη δεν θα ξεκινήσει σήμερα, αφού το πιθανότερο είναι να αναβληθεί.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να μην γίνει ούτε η μεταγωγή του Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού, αφού απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Στο κτίριο του Εφετείου στη Λαμία έφτασαν από νωρίς το πρωί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς, επίσης και ο Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης του Σαραλιώτη.
Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου είχε γίνει στην Άμφισσα και ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ ο δεύτερος ειδικός φρουρός, Βασίλης Σαραλιώτης, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή), επίσης, χωρίς ελαφρυντικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με το βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κυριακάκη, αργότερα θα επισκεφθεί τις φυλακές Δομοκού.

 Lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: