23.4.14

Γ. Στουρνάρας: «Ένδειξη εμπιστοσύνης από τη γερμανική κυβέρνηση»...



Ο υπουργος Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την υπογραφή της συμφωνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με την KfW για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τους...
χειρισμούς της Γερμανικής κυβέρνησης.
«Θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και της KfW και να θα εξάρω την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με την KfW όλο αυτό το διάστημα. Η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία πέρασαν πολύ δύσκολα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μπορέσαμε όμως και πετύχαμε τους στόχους μας και μάλιστα συντομότερα ίσως από ό,τι περίμενε κάποιος. Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, βλέπουμε τα πρώτα ψήγματα ανάπτυξης και τώρα αναζητούμε περισσότερη ρευστότητα.
Ακριβώς αυτή η συμφωνία συμβάλλει στη μεγαλύτερη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Το ποσό μπορεί να μην ακούγεται πολύ μεγάλο, θα είναι όμως καταλύτης. Είναι μια ένδειξη εμπιστοσύνης από τη γερμανική κυβέρνηση και θα είναι καταλύτης για προσέλκυση και άλλων κεφαλαίων και από ιδιώτες επενδυτές. Διότι το ζητούμενο σήμερα δεν είναι μόνο δημόσια χρήματα μέσω του ΕΣΠΑ, τα οποία έχουμε εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό, αλλά πώς να προσελκύσουμε κεφάλαια για άμεσες επενδύσεις στη χώρα μας από τον ιδιωτικό τομέα», η δήλωση του υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: