7.4.14

Παίρνει πάνω του την εκλογική μάχη ...


Πάνω του παίρνει την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, είτε πρόκειται για Ευρωεκλογές είτε για εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες, ο Αλέξης Τσίπρας.

Έχοντας πολιτικοποιήσει στο έπακρον τις...
επικείμενες εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε κανονικότατο «όργωμα της χώρας», περιοδεύοντας από περιοχή σε περιοχή ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κερδίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κόμμα του.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Λίγο νωρίτερα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί εδώ και μήνες στις αντιδράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης βασικών αγαθών όπως το νερό, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων «SOSTE το Νερό».

Στο ίδιο πλαίσιο, αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταξιδέψει στην Καρδίτσα για να συναντήσει κοινωνικούς φορείς της περιοχής, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Παράλληλα, εκτός των τειχών, επιδιώκει μία «συμμαχία» μεταξύ των χωρών του Νότου στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στο ιταλικό δίκτυο RAI3, ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα, προαναγγέλλοντας πως τότε θα επιδιώξει μία ευρύτερη συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στον ευρωπαϊκό Νότο, αντιπαραβάλλοντας στην «πολιτική λιτότητας της κ. Μέρκελ», την εναλλακτική πρόταση της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις κάλπες των ευρωεκλογών, υποστήριξε ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας» και διαβεβαίωσε ότι η νέα ταυτότητα της Αριστεράς που ο ίδιος εκφράζει, δεν αρκείται στη διαμαρτυρία, αλλά θέλει να κυβερνήσει για να αλλάξει τις ζωές και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που βασανίζονται από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τους αντιπολιτευτικούς του τόνους, μην αφήνοντας τίποτα αναπάντητο.

Μετά τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη που μίλησε χθες για «παρακράτος» που ήταν εγκατεστημένο στο Μέγαρο Μαξίμου και για «ακροδεξιά ατζέντα» στον πολιτικό λόγο της ΝΔ, ταυτίζοντας τον Τάκη Μπαλτάκο με τον Αντώνη Σαμαρά, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση με παλιότερες, εθνικιστικές δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη, στον απόηχο της ανακοίνωσης από τον ίδιο της υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές.

«Κι ύστερα ψάχνουμε να βρούμε αν ο Μπαλτάκος ήταν ο μοναδικός ακροδεξιός στο περιβάλλον Σαμαρά», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της ακροδεξιάς δράκας που διοικεί την ΝΔ».

Αναπάντητη όμως δεν άφησαν στην Κουμουνδούρου και τη διακαναλική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώνοντας πως ο τελευταίος διαγκωνίζεται με τον πρωθυπουργό για το ποιος είναι πιο ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής Μέρκελ, την ίδια ώρα που δείχνει να μην ενοχλείται –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- από την ύπαρξη «παρακρατικών θυλάκων» εντός του Μαξίμου και την επικοινωνία τους με την Χρυσή Αυγή.

«Κατατρομαγμένος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την επιταχυνόμενη εξαέρωση του κόμματός του, είναι διατεθειμένος να τα κάνει όλα για να διασωθεί προσωπικά», ήταν, μεταξύ άλλων, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δια στόματος του υπευθύνου Οικονομικής Πολιτικής Γιάννη Μηλιού, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις δηλώσεις Σόιμπλε περί του τι θα συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας αν πάει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας, απειλώντας εμμέσως και πάλι με έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Η χώρα δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων», είπε ο κ. Μηλιός, προαναγγέλλοντας διαπραγμάτευση μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας για μια επαναδιαπραγμάτευση του χρέους που θα το καθιστά βιώσιμο, καθώς και κατάργηση της λιτότητας.

Θύμισε δε με νόημα τη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ότι «αν έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, θα διαλυόταν η ευρωζώνη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: