11.4.14

Με επικεφαλής τη Μέρκελ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές...


Η σημερινή επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί κορύφωση της προπαγανδιστικής στρατηγικής της κυβέρνησης και τρόικας εν όψει ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό σόου σε συνέχεια της...
«εξόδου στις αγορές», της άπαξ (φευ!) διανομής του πεντακοσάρικου, καθώς και της αποδοχής από τους Ευρωπαίους του λογιστικού πλεονάσματος. Η Μέρκελ δεν έρχεται στην Αθήνα για να συζητήσει κάποιο θέμα που αφορά τις διμερείς σχέσεις, αλλά για να δηλώσει την αμέριστη στήριξή της σε Σαμαρά και Βενιζέλο. Η καγκελάριος μάς επισκέπτεται για να καταστήσει σαφές ότι η ίδια έχει τεθεί επικεφαλής του εκλογικού αγώνα των ημεδαπών ομοϊδεατών της.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το Μνημόνιο δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ένα πολιτικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στη μεταβίβαση του κόστους της κρίσης στους πιο αδύναμους οικονομικά, καθώς και στην εφαρμογή ενός νέου κοινωνικού μοντέλου στη βάση του άκρατου ανταγωνισμού και της απουσίας κοινωνικής προστασίας. Επειδή ακριβώς έχουμε να κάνουμε με ένα συνολικό πολιτικό πρόγραμμα, η έκδοση του ομολόγου επ’ ουδενί συνιστά το τέλος του Μνημονίου. Όσο η χώρα θα είναι παγιδευμένη στη μέγγενη της υπερχρέωσης και όσο βαθαίνει η καταστροφή της προστασίας της εργασίας, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αντιθέτως, η εξαθλίωση για τους πολλούς θα βαθαίνει περισσότερο.

Το Μνημόνιο είναι η νέα κοινωνία που φτιάχνουν Μέρκελ, Σαμαράς και Βενιζέλος καθ’ υπαγόρευση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Η μικρή Ελλάδα αποκτάει πανευρωπαϊκή σημασία, γιατί έχει μετατραπεί στο εργαστήριο που δοκιμάζεται αυτό το μοντέλο του αδυσώπητου καπιταλισμού που οραματίζονται οι μνημονιακές δυνάμεις για όλη την Ευρώπη . Γι’ αυτό η Μέρκελ σπεύδει στην Αθήνα μπαίνοντας μπροστά στην εκστρατεία Σαμαρά και Βενιζέλου. Οι επερχόμενες εκλογές αφορούν το μέλλον όλης της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας.

Το δίλημμα είναι τι κοινωνία επιλέγουμε, τι Ευρώπη θέλουμε. Αλληλεγγύη ή το δίκαιο του ισχυρότερου; Στον καθένα και την καθεμιά μας εναπόκειται να απαντήσει.
leftist

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: