15.4.14

Σταθάκης: Δεν υπάρχει θέμα ευρώ ή δραχμής...

Σταθάκης: Δεν υπάρχει θέμα ευρώ ή δραχμής
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον REAL FM για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, το δημοψήφισμα, αλλά και το οικονομικό τοπίο της χώρας.
«Μια απόφαση συνεδρίου, δεν αλλάζει παρά μόνο με ...
απόφαση συνεδρίου. Διογκώθηκε η συζήτηση που έγινε στην κεντρική επιτροπή, επαναλαμβάνοντας ένα θέμα που δεν υπάρχει στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:
«Το μόνο δημοψήφισμα που θα γίνει θα είναι εντός των ευρωεκλογών όπου ο λαός θα χρειαστεί να αποφασίσει».
«Κάθε κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο», πρόσθεσε.
«Έχουμε διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αρκεί να είναι μέσα στα πλαίσια», είπε ακόμα ο κ . Σταθάκης και συνέχισε:
«Η κυβέρνηση έχει να αναθεωρήσει το μνημόνιο τον Μάιο. Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Κανείς δεν πιστεύει αυτό το σενάριο».
«Η έξοδος στις αγορές είναι μια «συμβολική» έξοδος, η οποία προσθέτει στο χρέος. Αυτή η λύση είναι πολιτική», πρόσθεσε.
«Το χρέος έχει 4 στατιστικά στοιχεία. Τα 2 από αυτά δεν κουρεύονται. Το υπόλοιπο χρέος, περίπου στα 200 δισ. όλα τα σενάρια λένε, ότι για να γίνει βιώσιμο το χρέος θέλει 50% κούρεμα», σχολίασε για το χρέος, ενώ για την ύφεση, είπε:
«Υπάρχει επιβράδυνση του ρυθμού της ύφεσης. Δεν έχει γυρίσει ακόμα η οικονομία. Ο 2ος φόβος είναι ότι ακόμα και αν σταματήσει η πορεία της ύφεσης, εφόσον συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές η χώρα θα είναι εγκλωβισμένη στη στασιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: