22.4.14

Το καλό παιδί, που τα ‘πε μια χαρά στην Τατιάνα...

«Οδηγός κλισέ»...

Όσα πρέπει να λέει ο καλός δεξιός...

Όταν έμαθα ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος, γέλασα ειρωνικά. «Ποιον θα πείσει;» σκέφτηκα. Κατά την
άποψή μου, ο πολιτικός του λόγος είναι ρηχός, ξεπερασμένος και... με χοντρά ατοπήματα. Μέχρι που ένα απόγευμα, εκεί που αγκομαχούσα στο διάδρομο του γυμναστηρίου, δυο κυρίες, οι οποίες αγκομαχούσαν παραδίπλα, τον αποκάλεσαν «καλό παιδί» που «τα είπε μια χαρά στην Τατιάνα».
Την επόμενη μέρα, στο λεωφορείο, ανέβηκε μια παρέα Νιγηριανών. «Αμάν πια, γεμίσαμε μετανάστες, να δούμε ποιος θα καθαρίσει τον τόπο», μουρμούρισε ένας παππούς. «Ο Άρης, ο Άρης», απάντησε μια κυρία δίπλα του, η οποία σταυροκοπιόταν παράλληλα γιατί πρόβαλε εκκλησία στον ορίζοντα.

Οπότε παιδιά, αναθεωρώ. Δυο κρούσματα σε δυο μέρες; Δεν μοιάζει τυχαίο. Μάλλον ο Άρης τα πάει καλά στον προεκλογικό του αγώνα. Τον οποίο αποκρυπτογράφησα και έφτιαξα έναν οδηγό, ένα GPS κλισεδιάς, που, απ' ό,τι φαίνεται, οδηγεί κατευθείαν στην καρδιά του μικροαστού, συντηρητικού, μέσου Έλληνα ψηφοφόρου. Ποιος ξέρει, μπορεί να μας τη βαρέσει καμιά μέρα και να θέλουμε να την κατακτήσουμε.

Κλισέ πρώτο: Βγες στην τηλεόραση, αλλά όχι μόνο σε ενημερωτικές εκπομπές. Βγες και σε εκπομπές lifestyle, Θέμο, Τατιάνα κ.τ.λ. Αν σε καλέσει κι η Μενεγάκη, καθάρισες. Τερματίζει πρώτη, και στο γενικό σύνολο, και στο νεανικό κοινό 15-44.

Κλισέ δεύτερο: Μίλα με αναντίρρητες γενικούρες.






Λίλα Σταμπούλογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: