2.4.14

Ενοχή Ακη για το πόθεν έσχες, ζήτησε η εισαγγελέας...

Ενοχή Τσοχατζόπουλου για το πόθεν έσχες ζήτησε η εισαγγελέας
Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες ζήτησε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κατερίνα Πιστόλη.

«Ήταν το τελευταίο έτος που ήταν υποχρεωμένος να ...
κάνει δήλωση πόθεν έσχες. Δεν δήλωσε το ακίνητο του Διονυσίου Αρεοπαγίτου πιστεύοντας ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε αναφερόμενη στην άγνοια νομού που επικαλέστηκε στην απολογία του ο πρώην υπουργός «άγνοια νομού δεν συγχωρείται σε κανέναν πολλώ δε μάλλον σε υπουργούς που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και να γνωρίζουν το νομό».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κουνούσε το κεφάλι την ώρα που άκουγε την εισαγγελέα να τον κατηγορεί ότι η απόκρυψη του ακινήτου ήταν ηθελημένη και αυτό γιατί όπως τόνισε η κ. Πιστόλη «το συγκεκριμένο ακίνητο άλλαζε την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης και θα έπρεπε να δηλώσει που βρήκε τα χρήματα».

Νωρίτερα στην απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε άγνοια νομού και κατήγγειλε και πάλι ότι υπήρξε θύμα «μιντιακών συμφερόντων».

Ο πρώην υπουργός έδωσε μάχη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να ανατρέψει την κάθειρξη των 8 ετών που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες έπρεπε να δηλώσει το πολυσυζητημένο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της δήλωσης το χειριζόταν η λογίστρια και ο δικηγόρος του.

Πρόεδρος: Όλα δηλαδή ήταν μια πλάνη;

Τσοχατζόπουλος: Όχι μόνο πλάνη αλλά δεν υπήρχε και καμία πρόθεση. Έχει σημασία για εμένα μετά από 28 χρόνια πολιτικής δράσης αφού δεν είχα κανένα λόγο να κρύψω οτιδήποτε. Βέβαια η αγορά του σπιτιού στάθηκε αφορμή για να δεχτώ επιθέσεις, μια επικοινωνιακή καταιγίδα που οδήγησε στην καταστροφή.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: