16.4.14

Γιατί όχι και ο Μάκης;..


Αυτό ναι. Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής. Από τη στιγμή που τα (περισσότερα) κομματικά επιτελεία, αποφάσισαν οι υποψηφιότητες να...
έχουν τον χαρακτήρα «πασαρέλας», νομίζω πως ο Μάκης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Στο όνομά του, άλλωστε, σπάνε (;) χιλιάδες πιάτα και πέφτουν ανάλογα γαρύφαλλα στην πίστα. Ραγίζουν καρδιές και ανοίγουν μπουκάλια. Ο Μάκης είναι πιο κοντά στη νεοελληνική πραγματικότητα, η οποία μπορεί σε πολλούς από μας να μην είναι ελκυστική, αλλά δύσκολο να μην παραδεχτούμε ότι είναι παρούσα και μάλιστα δυναμικά.

Γιατί όχι ο Μάκης, λοιπόν, ο οποίος έχει τραγουδήσει και το συμβολικό «προσκλητήριο». Το οποίο, παρεμπιπτόντως, μπορεί ν' αφορά σε προσκλητήριο γάμου, αλλά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει και ένα προσκλητήριο ψηφοφόρων!

Στα αξιοσημείωτα της υποψηφιότητας του Χριστοδουλόπουλου, πάντως, να σημειώσουμε και την ανακοίνωση της «'Ενωσης για την πατρίδα και τον λαό» (για όσους δεν σημαίνει τίποτα το όνομα, να σημειώσουμε πως είναι η κίνηση ένωσης δυνάμεων Πολύδωρα-Ψωμιάδη), η οποία έχει ως εξής: «Οριστικοποιήθηκε σήμερα η κάθοδος του μεγάλου και δημοφιλούς στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό του εξωτερικού λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου»! Δεν χρειάζεται σχόλια, πάμε παρακάτω.

Στο τελευταίο σημείωμα, γράφαμε πως τα κόμματα στις επιλογές υποψηφίων λειτουργούν με όρους μάρκετινγκ. Πέσαμε τραγικά έξω. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Τα κόμματα λειτουργούν με αγοραίους όρους. Ναι, όχι όλα τα κόμματα, αλλά αρκετά. Αναζητώντας ψήφους, είναι ικανά να προτείνουν θέσεις στα ψηφοδέλτια σε οποιονδήποτε, χωρίς όρια και φραγμούς, αρκεί να πιστέψουν ότι αυτός ο υποψήφιος θα τους φέρει ψήφους.

Και για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Από την ώρα, που τα ψηφοδέλτια καταρτίζονται με τέτοια κριτήρια, δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν διαφορετικό χαρακτήρα οι υποψηφιότητες του Μάκη Χριστοδουλόπουλου, του Λάκη Λαζόπουλου (για τον οποίο ένα ολόκληρο κόμμα εξουσίας, με αριστερό μάλιστα πρόσημο, περιμένει αγωνιωδώς να απαντήσει θετικά), ή του Θοδωρή Ζαγοράκη. Τους φαντάζομαι τους τρείς, στα εδρανα της Ευρωβουλής με το μικρόφωνο στο χέρι... Απορώ για τον λόγο που θα μπορούσαν να αρθρώσουν για τα προβλήματα της Ευρώπης. Τουλάχιστον ο Μάκης θα μπορούσε να τραγουδήσει και τις «Αμπάρες» και να μερακλώσει και λίγο τους Ευρωπαίους συναδέλφους του. Οι άλλοι ούτε καν αυτό...

Γιάννης Παντελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: