12.4.14

Τι αλλάζει σε δηλώσεις και καταβολή συντάξεων...

BINTEO...


Περίπου 3.000.00 φορολογούμενους αφορούν οι αλλαγές που έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων καθώς και στον τρόπο καταβολής των συντάξεων.

Μεταξύ αυτών που αλλάζουν είναι η...
κατάργηση της αποστολής των βεβαιώσεων αποδοχών. Πλέον όλες οι φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων θα είναι προσυμπληρωμένες με τα σχετικά ποσά και θα δίνονται ηλεκτρονικά σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα επιβεβαίωσης από τους συνταξιούχους των συγκεκριμένων στοιχείων με εφαρμογές μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες των ταμείων που λαμβάνουν τη σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο πληρωμής των συντάξεων θα υπάρξουν αυτόματες κρατήσεις από το ΚΕΠΥΟ πριν τα ποσά να κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς την προτελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Ακόμη, είναι υποχρεωτική η δήλωση του αριθμού του τραπεζικού λογαριασμού ειδικά από τους νέους συνταξιούχους.

Ο νέος τρόπος πληρωμής θα ισχύσει με την καταβολή των συντάξεων Μαΐου, υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ θεσπίζονται και άμεσες διαδικασίες διακοπής της σύνταξης σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου.

Τέλος, κύριες και επικουρικές συντάξεις θα αθροίζονται από εδώ και στο εξής.Δείτε το βίντεο...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: