23.4.14

Η πασχαλινή «τιμωρία» των καταλήψεων...

sxoleio-mathites
Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκαν οι πασχαλινές διακοπές αρκετών μαθητών και καθηγητών που προσέρχονται πρόωρα στις σχολικές τάξεις προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες από τις καταλήψεις του χειμώνα.
Όπως...
αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, περίπου 500 σχολεία ανοίγουν σταδιακά σήμερα, αύριο και μεθαύριο, με σκοπό να καλύψουν το… έδαφος που χάθηκε από τις καταλήψεις.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί, με βάση προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι χαμένες ώρες θα καλύπτονταν από τους περιπάτους, τους οποίους συμφώνησαν να μην πραγματοποιήσουν.

sxoleio
Στα περισσότερα σχολεία η προσπάθεια αναπλήρωσης έχει ξεκινήσει πολύ πριν το υπουργείο ανακαλύψει ότι πρέπει να αναλάβει τη σχετική ευθύνη…

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αντιδρά στο άνοιγμα των σχολείων με τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11:00.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας απειλεί με πειθαρχικούς ελέγχους τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας: «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις», δήλωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Star o Συμεών Κεδίκογλου, δίνοντας μια εικόνα όπου οι εκπαιδευτικοί και οι (σίγουρα…) κακοί μαθητές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και (μόνον) οι καλοί μαθητές χάνουν μαθήματα.
Άτοπη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζουν την απειλή οι εκπαιδευτικοί, παραπέμποντας στις εγκαίρως αποφασισμένες και γνωστοποιημένες κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκινούν σήμερα σε όσα σχολεία έχει αποφασιστεί η αναπλήρωση της ύλης.
Ούτε λόγος, φυσικά, για τον κανόνα της αναπλήρωσης κάθε χαμένου λεπτού που χρόνια τώρα τηρείται από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Όλοι οι σύλλογοι των διδασκόντων, ύστερα από κάθε μορφής κινητοποίηση, επιλαμβάνονται και αναλαμβάνουν την ευθύνη. Ήδη στα περισσότερα σχολεία η προσπάθεια αναπλήρωσης έχει ξεκινήσει πολύ πριν το υπουργείο ανακαλύψει ότι πρέπει να αναλάβει τη σχετική ευθύνη.
* Ο Σίμος Κεδίκογλου σήμερα το πρωί σε εκπομπή στο ΒΗΜΑ FM διευκρινίζει ότι παρεξηγήθηκαν τα λόγια του και προφανώς αν ένας καθηγητής καλύπτεται από απόφαση για απεργία δεν θα διωχθεί. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι αυτό το είπε για εκείνους που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους χωρίς να υπάρχει απεργία ή στάση εργασίας! Μίλησε για καθηγητές που τιμωρούν τα παιδιά με την απεργία αλλά δεν εξήγησε για το πώς το υπουργείο Παιδείας τιμωρεί χρόνια τώρα τα παιδιά με τις ελλείψεις (για μήνες) καθηγητών στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: