9.4.14

Αλαλούμ στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ...

koukoulopoulos
Νέο ρήγμα στη συγκυβέρνηση...
 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν άρθρο του Μιχελάκη για τον Καλλικράτη, ενώ διαφορετική γραμμή είχαν για το άρθρο 24, όπου ο Κουκουλόπουλος ψήφισε ενώ ο Ντόλιος καταψήφισε…
Επεισοδιακή ήταν και η ..
χθεσινή, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει αλλαγές στον Καλλικράτη. Στα δύο το ΠΑΣΟΚ αλλά και η Κυβέρνηση, καθώς ένα άρθρο, το 21 καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 24 καταψηφίστηκε από τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε όμως από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος!
Οι δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και ο εισηγητής του κόμματος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση στη Βουλή.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το άρθρο 24 που ορίζει ότι οι αιρετοί που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τίθενται σε αργία μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση σε περίπτωση πλημμελημάτων και όταν υπάρχει πρωτόδικη απόφαση σε περίπτωση κακουργημάτων και όχι αυτοδικαίως όπως ίσχυε μέχρι χθες.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε μέχρι τέλους στην αρχική του θέση ότι η διάταξη πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και συγκεκριμένα για πλημμελήματα να τίθενται σε αργία οι αιρετοί με απόφαση του εφετείου ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του την καταψηφίζει.
Εκεί ήταν που παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλους, που μπροστά στον κίνδυνο να μην ψηφιστεί η διάταξη, ακύρωσε την ψήφο του κ. Ντόλιου, τονίζοντας ότι κόμμα του την υπερψηφίζει!
Τελικά, όπως διευκρίνισε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, υπερίσχυσε η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος λειτουργεί ως αντικαταστάτης του προέδρου του κόμματος, και έτσι το άρθρο 24 ψηφίστηκε κανονικά.
Αντίθετα, κοινή στάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενάντια όμως στην συγκυβέρνηση, διατήρησαν οι βουλευτές του κόμματος στο άρθρο 21 που αφορά σε επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων από τους ΟΤΑ. Τόσο ο κ. Κουκουλόπουλος όσο και ο κ. Ντόλιος, καταψήφισαν στην διάταξη, με αποτέλεσμα να μην περάσει στο νομοσχέδιο!


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: