2.4.14

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός...

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη
Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την...
κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η «αδελφική» συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και κατά δήλωσή του «αντικομμουνιστή» κ. Μπαλτάκου, με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χ.Α στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της «καρφώνουν» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες. Επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας.

Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: