22.4.14

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφό μνημόνιο»...

 
Για «νέο -κρυφό- μνημόνιο» επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τη χώρα και προσανατολίζεται, μάλιστα, στη θέση του αυτή να βασίσει την προεκλογική του καμπάνια, ενόψει των ...
ευρωεκλογών και των εκλογών για την αυτοδιοίκηση.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναμένεται να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης - τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει με έγγραφό του προς την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή το πλήρες κείμενο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει έως και την προσεχή Πέμπτη, 24 Απριλίου.

Αν αυτό δεν συμβεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, η Κουμουνδούρου αναμένεται να θέσει και πάλι θέμα για το προεδρείο της Βουλής, ενώ θα καλέσει και τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση επί του θέματος.

«Ατομικός μισθός, ενοικιαζόμενοι και διαρκείς απολύσεις στο δημόσιο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις θέσεις του για «κρυφό μνημόνιο» κυβέρνησης – τρόικας στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης Αυγής».

Σύμφωνα με αυτό, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα ατομικό μισθό για τους υπαλλήλους, μόνιμο μηχανισμό απολύσεων και μεταβίβαση των υπηρεσιών που κλείνουν σε ιδιώτες.

Από το 2015 το ενιαίο μισθολόγιο –σύμφωνα με την «Αυγή»– ουσιαστικά θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον ατομικό μισθό κάθε υπαλλήλου ο οποίος υποτίθεται πως θα συνδέεται με την απόδοση, ενώ οι απολύσεις θα είναι επιπλέον των 15.000 που έχουν συμφωνηθεί για το 2014.

Η κυβέρνηση –σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα– νομιμοποιεί την επισφαλή εργασία σε δημόσιες λειτουργίες, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες που θα αναλάβουν υπηρεσίες να προσλάβουν ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί έως το Eurogroup της 5ης Μαΐου, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει νέα οξύτατη αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κωδικοποίηση μέτρων

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κωδικοποιήσει τα μέτρα που προβλέπονται με το «κρυφό μνημόνιο» και να βασίσει την προεκλογική του καμπάνια στο ότι «για τα μέτρα αυτά ζητάει ουσιαστικά την ψήφο των πολιτών ο Αντώνης Σαμαράς».

Η προ ημερησίας για Μπαλτάκο

Η Κουμουνδούρου αναμένεται επίσης να επιμείνει στην πραγματοποίηση της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα Μπαλτάκου και τις σχέσεις του πρώην –πλέον- γραμματέα της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή θα ανοίξει τη Δευτέρα 28 Απριλίου, πιθανότατα για μία εβδομάδα, οπότε και θα κλείσει ενόψει των ευρωεκλογών, με την Κουμουνδούρου να υποψιάζεται ότι είναι πολύ πιθανόν η κυβέρνηση να επιχειρήσει να αποφύγει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Τσίπρας στην Κρήτη υπέρ Κριτσωτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε το βράδυ χθες τις «μίνι» διακοπές του Πάσχα στη νότια Κρήτη και από το πρωί σήμερα ξεκινά περιοδείες στο νησί, σε μια προσπάθεια στήριξης του υποψηφίου περιφερειάρχη του κόμματός του Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει επίσκεψη το πρωί στο Ρέθυμνο και ομιλία το βράδυ στα Χανιά, ενώ αύριο θα περιοδεύσει στο Λασίθι και τη Σητεία και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Ιεράπετρα.

 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: