18.4.14

"Εμφύλιος" στην αυλή του Βενιζέλου...

eliabenΜπορεί στο ΠΑΣΟΚ να έχουν …με εντολή Βενιζέλου, σιγήσει οι σειρήνες του πολέμου, προκειμένου το κόμμα να πάει στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου με "αίσθημα ενότητας και συλλογικότητας", στο παρασκήνιο όμως, εξελίσσεται ένας...
"εμφύλιος πόλεμος" και μάλιστα στην "αυλή" του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Οι δύο υποψηφιότητες που αναμένεται να μονοπωλήσουν την εναπομείνασα προεκλογική εκστρατεία στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες, είναι αυτές του 34χρονου γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη και του 30χρονου Κυριάκου Πιερρακάκη, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Και οι δύο, λόγω ηλικίας κυρίως, εκπροσωπούν την ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ. Οι ιδέες τους όμως είναι τελείως διαφορετικές. Το ίδιο και οι στρατηγικές τους. Κυρίως όμως οι «στρατοί» τους.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, επιστήμονας με πολλές περγαμηνές, θεωρείται πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμάται ότι απολαμβάνει της απόλυτης στήριξής του στην μάχη των εκλογών. Οι πολιτικοί του φίλοι, ανήκουν στο τωρινό ή το πρώην «βενιζελικό» μπλοκ, και ως εκ τούτου, αναμένεται να λάβει την στήριξή τους, όπως ακριβώς έγινε και στο Συνέδριο του κόμματος, όταν ακόμα ήταν σχετικά άγνωστος, πολλώ δε μάλλον που πλέον «οργώνει» στην κυριολεξία τόσο την Ελλάδα, όσο και την …Ευρώπη, ενώ έχει διεθνείς φιλίες λόγω της ακαδημαϊκής του καριέρας.

Ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, πάλι, μπορεί να μην έχει το «αόρατο χέρι» του Ευάγγελου Βενιζέλου να τον «σπρώχνει», μετά την ανταρσία του στο Συνέδριο, πλην όμως «ελέγχει» τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ στην Επικράτεια, πράγμα που έκανε και «άσπονδους φίλους» του στην Χαριλάου Τρικούπη να ζητούν ακριβώς για αυτό τον λόγο την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής. Και σε αυτό τουλάχιστον, βρήκε την συμπαράσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έκλεισε στο παρασκήνιο την συζήτηση, γνωρίζοντας ότι αν ετίθετο θέμα ασυμβιβάστου, ο κ.Ανδρουλάκης δεν θα έβαζε υποψηφιότητα. Και ήθελε να βάλει… Επιπλέον, ο κ.Ανδρουλάκης φέρεται να έχει ανοιχτούς διαύλους με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα πρόσωπα των οποίων βρίσκουν εστία αναφοράς και πολλοί από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του κόμματος...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: