10.4.14

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τους δολοφόνους του Λουκμάν...

loukman

Την ενοχή κατά το κατηγορητήριο των Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου για τη δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.
«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε...
ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με επτά μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου άνδρα, αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικης καταγωγής. Το ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει σημασία. Από την αρχή ήταν αποφασισμένοι».
Η εισαγγελέας αναλύοντας τα πραγματικά περιστατικά ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων για διένεξη με το θύμα, η οποία οδήγησε στο συμβάν, «δεν αντέχουν στη λογική».
Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά με την τέλεση του εγκλήματος είπε: «Μετά την πράξη τους απομακρύνθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος ατάραχοι, χωρίς να είναι ταραγμένοι ή συγκλονισμένοι. Δεν πήγαν προς τα σπίτια τους αλλά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να να κάνουν τον γύρο του θριάμβου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία και η ψυχραιμία που αντιμετώπισαν το συμβάν και αναρωτιέμαι: Αυτή η πράξη τους δεν τους άγγιξε καθόλου; Δεν τους δημιούργησε καμία ταραχή; Δεν υπολόγισαν την ανθρώπινη ζωή και την αξία του άλλου ανθρώπου;»
Απευθυνόμενοι στους ενόρκους της έδρας, που εκπροσωπούν την κοινωνία και σήμερα φέρουν την ιδιότητα του δικαστή, ζήτησε να καταδικάσουν την πράξη, όπως «η κοινωνία στην Ελλάδα, με τις αξίες που έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά και οι νέοι, θα καταδικάζει καθε έγκλημα που έχει κίνητρο τη διαφορετικότητα».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: