15.4.14

Στη Βουλή η δικογραφία Ματθαιόπουλου...

Στη Βουλή η δικογραφία ΜατθαιόπουλουTην άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθιόπουλου προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση ληστείας θα κληθεί να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη...
σχετική δικογραφία στην οποία αποδίδει και το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Ο κ. Ματθιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού. Αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρσης της ασυλίας του. Η υπόθεση σύμφωνα με την κατηγορία εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο του 2005 όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με ένα συνεργό του γνωστό στη δικαιοσύνη και άλλα άγνωστα άτομα φέρονται να άρπαξαν την τσάντα ενός πολίτη στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς.
Κατηγορούνται, επίσης, ότι πλησίασαν τον ¨Έλληνα (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα του κ. Ματθιόπουλου φέρεται να παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα.

Ένας της ομάδας, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπο του ¨Έλληνα ο οποίος ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το τσαντάκι που κρατούσε. Σύμφωνα με την δικογραφία, παρών ήταν και ο ανήλικος τότε αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε με βούλευμα...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: