30.4.14

«Με προχειροδουλειά έστησαν τον παιδότοπο»...

 

Η κατάθεση ενός ειδικού φρουρού, που κλήθηκε στο Λούνα Παρκ στο Ελληνικό λίγη ώρα μετά το δυστύχημα, που είχε τραγικό απολογισμό ένα 13χρονο αγόρι να χάσει τη ζωή του και η 9χρονη αδελφή του να τραυματιστεί σοβαρά, οδήγησε τη 2η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την έρευνα, να ...
μετατρέψει την κατηγορία που βαραίνει τους τέσσερις μέχρι σήμερα κατηγορουμένους σε βαθμό κακουργήματος.
Η ανακρίτρια Ιωσηφίνα Βιοπούλου, λίγο πριν βρεθούν χθες ενώπιόν της οι εμπλεκόμενοι συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν, έλαβε την κατάθεση αστυνομικού, ο οποίος κάνει λόγο για «προχειροδουλειά» στις εγκαταστάσεις και για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στον παιδότοπο, που είχε στηθεί στο πάρκο Αφροδίτη.
Αποτέλεσμα ήταν τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης, για τα οποία κατηγορήθηκαν αρχικά με την άσκηση ποινικής δίωξης οι κατηγορούμενοι, να αναβαθμιστούν σε κακουργήματα και συγκεκριμένα: ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Η ανατροπή αυτή ήλθε μετά τα όσα υποστήριξε στο ανακριτικό γραφείο το πρωί της Τρίτης ο μάρτυρας-ειδικός φρουρός. Ανάμεσα σε άλλα είπε:
* «Με την άφιξή μας αντικαταστάθηκε ο σταθμός και μας ενημέρωσε ότι είχε προηγηθεί ένα ατύχημα στο χώρο του Λούνα Παρκ. Ενημερώθηκε ο ΚΑΔ για την άφιξή μας, πήραμε εντολή για να σφραγίσουμε με ταινίες το χώρο. Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στο φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στο δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Το σημείο περιβάλλεται από ένα πάρκο και άνετα θα μπορούσε να εισέλθει κάποιος με σκυλιά. Ολο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά, στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την τακτική ανακρίτρια να δώσει στους κατηγορούμενους υπευθύνους και υπαλλήλους νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, καθώς πλέον θα πρέπει να ετοιμάσουν την υπεράσπισή τους για κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: