1.4.14

Δ. Παπαδημούλης: Πολιτικός «πολιτισμός» το «πεζοδρόμιο» του κ. Μεϊμαράκη ...



Εμείς καταφύγαμε, ως ύστατο μέσο, στην πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ακριβώς για να αναδείξουμε την κρυφή ατζέντα και τα οικονομικά εγκλήματα που είχε μέσα το πολυνομοσχέδιο. Η πρόταση μομφής, οπως...
δήλωσε χθες στον ΕΝΙΚΟ, ο Δ. Παπαδημούλης. θα μας επέτρεπε επί τρεις μέρες να συζητήσουμε για όλα αυτά. Αντίθετα, η κυβέρνηση έφερε την πρωταπριλιά δυο μέρες νωρίτερα, γιατί στήριξε, και το κατεπείγον, και την απόρριψη της πρότασης μομφής πάνω σε ένα τεράστιο ψέμα: ότι δήθεν, δεν θα παίρναμε τη δόση που θα αποφασιζόταν στο Ecofin της πρωταπριλιάς, αν δεν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο έως την περασμένη Κυριακή. Η νέα πληροφόρηση όμως είναι ότι τη δόση θα την εγκρίνει το Eurogroup στις 17 Απριλίου.

Εξαντλήσαμε όλα τα νόμιμα κοινοβουλευτικά μέσα

Εμείς ασχοληθήκαμε με το σκάνδαλο της πώλησης της μετοχής της Eurobank στο 1/4 της αξίας που πλήρωσε το Δημόσιο για να την αγοράσει και με ασυλία σε αυτούς που θα το κάνουν. Πρόκειται για τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο-μαμούθ για το ΤΧΣ, που την καταψήφισε ακόμη και ο Γ. Παπανδρέου και δεν την υπερψήφισε ο Απ. Κακλμάνης. Ο ίδιος ο Αλμούνια με επιστολές του στις 14 και 15 Μαρτίου προειδοποιεί ότι αν η μετοχή πουληθεί πολύ χαμηλότερα, είναι κρατική επιχορήγηση υπέρ ιδιώτη και επομένως παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού. Ακόμη και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (σελ. 33+34) λέει ότι αυτή η διαδικασία και η ασυλία στο Τ.Χ.Σ παραβιάζει το άρθρο 4, παρ.1. Όλα τα παραπάνω επιχειρήσαμε να σταματήσουμε και για αυτό το λόγο εξαντλήσαμε όλα τα νόμιμα κοινοβουλευτικά μέσα.

Πολιτικός «πολιτισμός» το «πεζοδρόμιο» του κ. Μεϊμαράκη

Χθες, ο κ. Μεϊμαράκης είπε, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα επιτρέψουμε στο πεζοδρόμιο να κάνει κουμάντο στη χώρα και στη Βουλή». Κι αυτό, ασφαλώς, στο όνομα του...πολιτικού πολιτισμού. Μας είπε επιπλέον ότι του χαλάσαμε το γεύμα. Στεναχωριέμαι που του το χαλάσαμε αλλά προτιμούμε να σώσουμε τα εκατομμύρια της δημόσιας περιουσίας.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: