6.4.14

Η σύγκρουση και ο κίνδυνος...



Γιάννης Παπαγιάννης

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την διπλή αστοχία του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής και το θετικό κλίμα για την Ελλάδα στην συνεδρίαση του Eurogroup.
Και αυτό λόγω της  ...
δημοσιοποίησης της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, που επιβεβαιώνει οτι ο πρώτος επεδίωκε συνειδητά την προσέγγιση με τη Χρυσή Αυγή για επαναπατρισμό ψηφοφόρων τη ΝΔ.
Το Μαξίμου, επιλογή του οποίου ηταν ο Τ. Μπαλτάκος, συγκρούστηκε με τον εαυτό του. Σύγκρουση η οποία πήρε μπάλα όλο το κυβερνητικό οικοδόμημα, καταδεικνύοντας οτι, παρά τον κεντρικό σχεδιασμό για φυγή προς τα μπρος και την ισχυρή στήριξη από σημαντικό τμήμα της κοινωνίας και των ΜΜΕ, ο κίνδυνος ατυχήματος - ή μιας ακόμη προβοκάτσιας εκ μέρους της Χρυσής Αυγής- παραμονεύει.
Η κυβέρνηση πρεπει να επιστρέψει την ατζέντα της στις ημέρες της... ευτυχίας πριν από το βίντεο. Για να συμβεί, ομως, αυτό θα πρεπει η περιπέτεια Μπαλτάκου αλλά και η κλίση σημαντικού μέρους της ΝΔ προς αντίστοιχες απόψεις να μην αποτελέσει αφορμή για ακόμη εναν κύκλο εσωστρέφειας.  Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό υπογραμμίζει εμφατικά τις δυο τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Από τη στήλη "Danger- Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: