11.4.14

Απαγόρευση διαδηλώσεων λόγω Μέρκελ...

-Κυκλοφοριακό... black out
-Kλεστοί τέσσερις σταθμοί του Μετρό
-Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο...
Απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ, από την αστυνομία. Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης, ενώ...
θα κλείσουν και τέσσερις σταθμοί του μετρό. Την ίδια ώρα πάντως πολιτικά κόμματα και συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας και των μνημονίων στην πλ. Κλαυθμώνος.
Η αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις κατά το χρονικό διάστημα από τις 11:30 μέχρι τις 21:30 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:
– λεωφόρους: Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Επίσης με εντολή της αστυνομίας στις 13:30 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18:00 θα κλείσει ο σταθμός του Συντάγματος και της Ακρόπολης.

Παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή αύριο από τις 8:00 μέχρι τις 10:30 και από τις 12:30 έως τις 14:30 κοντά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, λόγω διεξαγωγής του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες και σταδιακές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων στο παρακάτω οδικό δίκτυο:
- Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιμάρμαρο, σε όλο το μήκος της.
- Λεωφόρος Β. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιμάρμαρο, σε όλο το μήκος της.
- Λεωφόρος Β. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφόρου Β. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, ρεύμα κυκλοφορίας προς Hilton.
- Λεωφόρος Καλλιρρόης, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Α. Φραντζή και Λ. Βουλιαγμένης, ρεύμα προς Αθήνα.
Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα
Το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, ακολούθως, δε στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στις 17:30 η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: