20.4.14

Πλεόνασμα, χρέος, αναπτυξιακό σχέδιο και... πόλωση...

Samaras  diagelma
Αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση εισέρχεται στην τελική προεκλογική ευθεία για τις κάλπες του Μαΐου, με τον Αντώνη Σαμαρά να εμφανίζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.
Στο Μαξίμου αντιμετώπισαν με...
ικανοποίηση το νέο κύκλο εσωστρέφειας στον οποίο βυθίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συζήτησης για το νόμισμα αλλά και των αντιρρήσεων στη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου και εκτιμούν ότι αυτό επιβεβαιώνει την κυβερνητική κριτική για διγλωσσία και επικίνδυνη ασάφεια στις θέσεις της Κουμουνδούρου.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επενδύσει στην αντιδιαστολή της εικόνας που ο ίδιος επιδιώκει να οικοδομήσει για τον εαυτό του και τη δικομματική κυβέρνηση και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα επιδιώξει με σειρά δράσεων να «γεμίσει» την πολιτική ατζέντα στην ευθεία προς τις κρίσιμες εκλογές.
Στη φαρέτρα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνονται:
- η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, την Τετάρτη του Πάσχα, και ως εκ τούτου η έναρξη της διανομής του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους
-η επιδιωκόμενη έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, με αφετηρία τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας η Αθήνα επιδιώκει να εξασφαλίσει μία θετική πολιτική δήλωση – δέσμευση εκ μέρους των εταίρων της
-η, παράλληλη με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού σχεδίου για την ελληνική οικονομία και τους τομείς που μπορούν να αποτελέσουν ατμομηχανή ανάπτυξης και απασχόλησης, το οποίο θα συνοδεύεται και με τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. για χορήγηση κονδυλίων
- μεταξύ των τριών αυτών μεγάλων, θα παρεμβληθούν και σειρά μικρότερων θετικών ειδήσεων με στόχο τη βελτίωση του κλίματος για την κυβέρνηση.
Τελικός στόχος είναι ο κ. Σαμαράς να μπορέσει, δίνοντας μία εικόνα σταδιακής απαλλαγής από το μνημόνιο, να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ως επικίνδυνο για τη σταθερότητα της χώρας και, ως εκ τούτου, να πολώσει το πολιτικό σκηνικό ελπίζοντας σε αύξηση της συσπείρωσης των γαλάζιων ψηφοφόρων αλλά και στην ενίσχυση του διλήμματος προς τους μετριοπαθείς, κεντρογενείς πολίτες που αναζητούν πολιτικό φορέα έκφρασης.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: