11.4.14

Μέρκελ: Πανηγύρια και υποχρεώσεις...

Αντιμέτωπος με την κοινωνική καταστροφή αλλά και την κατακραυγή, ο Σαμαράς αναζητεί από μηχανής θεό.

Είναι η δεύτερη φορά που η...
Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται την Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή τη φορά ο Σαμαράς έχει σκηνοθετήσει τη συμμετοχή της στο ψευδο-πανηγυρικό κλίμα της επιστροφής της χώρας στις αγορές. Από την πλευρά της Μέρκελ, ωστόσο, οι πανηγυρισμοί θα είναι ειλικρινείς. Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές γίνεται με τους όρους του Μνημονίου, με τους όρους που έχουν υπαγορεύσει η Μέρκελ και η τρόικα, με τη διατήρηση της σκληρής λιτότητας. Η επιχειρούμενη έξοδος προοιωνίζεται νέα μέτρα εσωτερικής υποτίμησης και κοινωνικής καταστροφής, ενώ η χώρα προσδένεται ακόμη σφιχτότερα στο γερμανικό άρμα που διαλύει την Ευρώπη.

Αντιμέτωπος με την κοινωνική καταστροφή αλλά και την κατακραυγή, ο Σαμαράς αναζητεί από μηχανής θεό. Οι αγορές δεν προσφέρονται για... λατρεία. Λειτουργούν με βάση τα δικά τους συμφέροντα και ενδιαφέρονται μόνο για την εμπέδωση όρων αδίστακτης κερδοφορίας και εκμετάλλευσης. Η Μέρκελ, πολιτική ιέρεια των αγορών, επιθεωρεί τις επαρχίες της Αυτοκρατορίας καθιστώντας σαφές στους υπηκόους ότι ανήκουν σε αποικία χρέους. Η έξοδος στις αγορές (στημένη, ακριβή και άκαιρη) γίνεται με όρους περαιτέρω μεγέθυνσης του χρέους.

Παρ' όλα αυτά, ο θίασος των εν Ελλάδι μερκελιστών, με πρωταγωνιστές τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, κραυγάζουν ότι η χώρα ζει... ιστορικές στιγμές! Τα ίδια έλεγαν και με το PSI, παραμονές των εκλογών του 2012. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν τον πολιτικό σεισμό που θα ακολουθούσε, διότι είχαν αποσπαστεί από την κοινωνική πραγματικότητα. Παρ' ότι τώρα είναι υποψιασμένοι, επαναλαμβάνουν την ίδια κούφια ρητορεία, σύμφωνα με την οποία το χρέος είναι βιώσιμο. Συνεπώς, δεσμεύουν τη χώρα έναντι των δανειστών ότι δεν θα γίνει διαγραφή ούτε ενός ευρώ, προσφέροντας την τελευταία υπηρεσία τους στους διεθνείς πάτρωνές τους.

Κατά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ, ο Σαμαράς οφείλει να θέσει το θέμα των γερμανικών οφειλών, που εκκρεμεί από την Κατοχή. Η επιτροπή των αντιστασιακών ζητεί να συναντηθεί με τη Γερμανίδα μεγαλοοφειλέτρια. Αν επιτευχθεί η συνάντηση, η Μέρκελ θα αντιμετωπίσει την αυθεντική, δημοκρατική και αντιστασιακή Ελλάδα. Μια διαχρονική συνέχεια, που νοηματοδοτεί τις αγωνίες και τους αγώνες της σημερινής Ελλάδας...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: