15.4.14

Ενώπιον ανακριτριών σήμερα ο Γιάννης Καζαντζόγλου...

Ενώπιον ανακριτριών σήμερα ο Γιάννης ΚαζαντζόγλουΚατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα...


Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων μη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ενώπιον των ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου θα βρεθεί σήμερα ο Γιάννης Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος ως...
συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δέκα ώρες απολογείτο χθες ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κλήθηκε να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις για τη δολοφονία Φύσσα και για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και μετά την απολογία του πήρε το δρόμο της επιστροφής του στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος δεν διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες απολογίες του στις οποίες είχε ισχυριστεί ότι ήταν ένας απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.

Όταν κλήθηκε από τις εφέτες ανακρίτριες να εξηγήσει τις πολλές φωτογραφίες, που υπάρχουν στη δικογραφία, στις οποίες απαθανατίζεται στο πλευρό βουλευτών αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς φέρεται να απάντησε «ότι ο καθένας μπορούσε να βγάζει φωτογραφίες δίπλα στους βουλευτές» και αυτό ήταν κάτι που του άρεσε. Όσο για τα όπλα τα οποία εμφανίζονται στις φωτογραφίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απάντησε πως πρόκειται για αεροβόλα.

Με την ολοκλήρωση και της σημερινής απολογίας οι δύο δικαστικές λειτουργοί αναμένεται μετά το Πάσχα να καλέσουν σε εξηγήσεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους η Βουλή θα συναινέσει στο αίτημα της δικαιοσύνης για άρση της βουλευτικής ασυλίας. Οι βουλευτές καλούνται να λογοδοτήσουν ανά περίπτωση είτε για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης είτε για άλλες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε ήδη κατηγορουμένους για κατοχή όπλων κ.λπ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: