15.4.14

Ισόβια για τη δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν...

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους...


Την ενοχή- με ποινή ισόβιας κάθειρξης- των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013 αποφάσισε το...
Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας .

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους κρίνοντας πως οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος δολοφόνησαν εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου τον νεαρό Πακιστανό την ώρα που πήγαινε στη δουλειά με το ποδήλατό του.

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών, αν και η ισόβια κάθειρξη για το βασικό αδίκημα δεν μπορεί να «σπάσει» αφού δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε ζητήσει την καταδίκη των κατηγορουμένων σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπογραμμίζοντας ότι «τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου άνδρα, αλλοδαπού άνδρα και δη Πακιστανικής καταγωγής. Το ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει σημασία. Από την αρχή ήταν αποφασισμένοι».

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του νεαρού Πακιστανού. Ο Διονύσης Λιακόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή ενώ ο Χρ. Στεργιόπουλος ισχυρίστηκε ότι χτύπησε το θύμα στην προσπάθεια του να ελευθερώσει το φίλο του και σήμερα συγκατηγορούμενό του...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: