5.4.14

"25 Μαΐου: Ψηφίζουμε και φεύγουν"...

Μήνυμα ότι "στις ευρωεκλογές στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης: Τελειώνουμε με την κυβέρνηση των Μνημονίων και της Τρόικας, την...
κυβέρνηση της διαπλοκής και της διαφθοράς - Αντιστεκόμαστε στην αντιδραστική εξέλιξη της ΕΕ" αποστέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με την διακήρυξη των ευρωεκλογών.

"Η υπομονή μας τελείωσε! 25 Μαΐου 2014: Ψηφίζουμε και φεύγουν" είναι το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη Διακήρυξη τονίζεται:

"Στην Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα για τα Μνημόνια, την τρόικα, την απάνθρωπη λιτότητα. Είναι το αποφασιστικό βήμα για την πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος, για την εθνική και κοινωνική μας επιβίωση".

"Την 25η Μαΐου, ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να καταδείξει την αναντιστοιχία της κυβερνητικής πολιτικής με την λαϊκή θέληση. Να αποδείξει ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίησης να επιβάλει νέο Μνημόνιο - όπως και αν το «βαπτίσει».

Στις 25 Μαΐου, το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής («πολιτικό κατεστημένο -τραπεζίτες και μεγαλοεργολάβοι - συστημικά ΜΜΕ») μπορεί να γίνει παρελθόν. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντικαταστήσουν την καταστροφική λιτότητα είναι συγκεκριμένες και σαφείς".

Η Κουμουνδούρου, πάντως, επιμένει στη ταύτιση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Τάκη Μπαλτάκο, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση ακροδεξιών». Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες πως για το κόμμα του «δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου,, υπάρχει θέμα Σαμαρά».

Ο πρωθυπουργός "δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ τροποποιούν την αρχική επιχειρηματολογία που υιοθέτησαν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Μπαλτάκου και κατηγορήθηκαν ότι "υιοθετούν τη λάσπη της Χρυσής Αυγής" καθώς δεν επιθυμούν να την καταστήσουν ρυθμιστή της πολιτικής ζωής της χώρας...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: