22.3.14

Το θέμα του γάλακτος δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση...


Έχουμε λόγο.
Συνεχίζει να κρατά αποστάσεις ο Βλάχος...
 «Εάν είναι αλήθεια αυτά που φημολογούνται… και μιλάμε ουσιαστικά για φρέσκο γάλα 11 ημερών καταλαβαίνετε ότι μέσα σε 11 μέρες δίνεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε, να ...
εισάγει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Επίσης, κανείς δεν δεσμεύεται ότι θα μειωθεί η τιμή», είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Βλάχος (ΝΔ) στο REAL FM.
O ίδιος, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για το γάλα , ανέφερε «το ερώτημα είναι εάν θέλουμε ελληνική κτηνοτροφία και ελληνική παραγωγή. Και εγώ αυτό το έχω απαντήσει».
«Λέω, ότι πρέπει με όποιον τρόπο μπορούμε –και δεν είναι πολλοί οι τρόποι που έχουμε πια στην Ε.Ε.- να στηρίξουμε –όχι τα 3.500 άτομα που κάποιοι απαξιωτικά λένε στα ΜΜΕ- αλλά 3.500 κτηνοτροφικές μονάδες που παράγουν χιλιάδες τόνους γάλα» δήλωσε επίσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στην εγχώρια παραγωγή, επεσήμανε: «Είμαστε ελλειμματικοί. Δεν πιάνουμε την ποσόστωση. Όμως με το μέτρο των 11 ημερών θα χάσουμε και αυτό που παράγουμε. Οι κτηνοτροφικές μονάδες πριν από μερικά χρόνια ήταν 5.500 και σήμερα 3.500. Εάν λοιπόν παρθεί ένα τέτοιο μέτρο θα κλείσουν και αυτές οι 3.500 κτηνοτροφικές μονάδες και το σύνολο του γάλακτος που θα χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να εισάγεται».
«Είναι παραγωγικός ιστός της χώρας. Εάν απαξιωθεί, δεν επανέρχεται σε μία μέρα» τόνισε ο κ. Βλάχος και πρόσθεσε:
«Μου θυμίζει, τότε τη δεκαετία του ’80, που πριμοδοτούσαν την εκρίζωση των αμπελιών και των ελαιών, και τελικά τι κάναμε; Εκεί θα ξαναπάμε πάλι; Ή θα ενισχύσουμε την παραγωγή μας;»
Σε ότι αφορά την τιμή του γάλακτος, ο κ. Βλάχος σημείωσε πως «δεν φταίει ότι πληρώνεται ακριβά ο παραγωγός και είναι ακριβό το γάλα. Φταίνε τα άρρωστα κυκλώματα που υπάρχουν στη διακίνηση».
«Το κρίμα είναι να απαξιώσουμε την ελληνική παραγωγή. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει σήμερα να ενημερωθεί σφαιρικά και να κάνει τη δική του παρέμβαση για να δώσει τη λύση. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Μην το απαξιώνουμε» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, και διευκρίνισε:
«Το συγκεκριμένο δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Έχουμε λόγο. Εμείς παραγγείλαμε αυτή την έκθεση του ΟΟΣΑ, εμείς την πληρώσαμε, εμείς άμα θέλουμε δεν την εφαρμόζουμε. Οι μέρες του γάλακτος θα γίνουν προαπαιτούμενο και θα ταυτιστούν με την τύχη της κυβέρνησης;»
Αναφερόμενος σε αυτούς που «προσπαθούν να απαξιώσουν και το θέμα και αυτούς που προσπαθούν να το αναδεικνύουν» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος, τόνισε: «Αφού είναι τόσο ανάξιο λόγου, γιατί δεν το διευθετούμε; Ωραία, κι εγώ θα συμφωνήσω μαζί τους: ‘για το γάλα θα διαφωνήσουμε;’. Ωραία, να μη διαφωνήσουμε. Ελάτε να συνεννοηθούμε, για να δούμε ποιος κρύβει τι. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: