28.3.14

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία...

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομείαΟι εργαζόμενοι αντιδρούν στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που σχετίζονται με τον κλάδο Υγείας
Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων έως και ...
την Δευτέρα 31 Μαρτίου ανήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που σχετίζονται με τον κλάδο Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το υπουργείο Υγείας αιφνιδίασε τους εργαζομένους μέσω της διάταξης νόμου – η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο – σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί των νοσοκομειακών τίθεται σε Κλειστή Διαθεσιμότητα ενός μηνός και κατόπιν μεταφέρονται στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ».

Ως εκ τούτου η Ομοσπονδία προκηρύσσει 4ημερη απεργιακή κινητοποίηση από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου για τους οδηγούς των Νοσοκομείων όλης της χώρας και 4ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων του λεκανοπεδίου την Δευτέρα 31/03/2014 από 11:00 – 15:00 μ.μ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπίας των δ.σ. των σωματίων του λεκανοπεδίου και των οδηγών με τον υφυπουργό Υγείας Α. Μπέζα, ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης του πολυνομοσχεδίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μπέζας – σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ – ανακοίνωσε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί γιατί το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε Ενιαίο Κέντρο που θα αναλάβει το σύνολο των αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων σε μεταφορές και διακομιδές.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι «οι οδηγοί των Νοσοκομείων θα μεταφερθούν Οργανικά στο ΕΚΑΒ και οι ίδιοι, όσοι βέβαια είναι απαραίτητοι, θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των Νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν».

Παράλληλα προσέθεσε ότι «υπάρχει συντονισμός του ΕΚΑΒ με το υπουργείο Υγείας ώστε να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας των οδηγών και ότι οι συνδικαλιστές αντιδρούν σε όλες τις αλλαγές»...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: