4.2.14

"Δεν αρκούν φέτα και ελιές"...

Handelsblatt: Το 2013 ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία...

Η αντιπαράθεση εντός της γερμανικής κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα, ένα ενδεχόμενο νέο το κούρεμα του ελληνικού χρέους και οι...
ελληνικές δαπάνες για την έρευνα είναι τα θέματα της επισκόπησης του γερμανικού Τύπου.

Μεταξύ Χριστιανικής Ένωσης και Σοσιαλδημοκρατών έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση για τις αρμοδιότητες, γράφει η Die Welt σε άρθρο με τίτλο: «Αγώνας εξουσίας για την πολιτική του ευρώ». «Χριστιανική Ένωση και Σοσιαλδημοκράτες διαφωνούν ως προς τη στήριξη της Ελλάδας και την τραπεζική ένωση», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Το κείμενο θέσεων που διέρρευσε το Σαββατοκύριακο από το υπουργείο Οικονομικών, για εκτεταμένες παραχωρήσεις στην Ελλάδα με αντάλλαγμα την επίσπευση μεταρρυθμίσεων, είχε ως στόχο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, πληροφορήθηκε η Die Welt από κυβερνητικούς κύκλους. "Εδώ είναι ο τομέας αρμοδιοτήτων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι Σοσιαλδημοκράτες!": H δυσθυμία των Χριστιανοδημοκρατών είναι έκδηλη μιας και εδώ και καιρό παρακολουθούν τους σοσιαλδημοκράτες υπουργούς Οικονομίας και Εξωτερικών, Γκάμπριελ και Στάινμαϊερ αντίστοιχα, να εγείρουν αξιώσεις σε επίσημα ταξίδια και παρασκηνιακές επαφές», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα Handelsblatt φιλοξενεί άρθρο του καθηγητή Οικονομικών και επικεφαλής του τμήματος έρευνας στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Αλέξανδρου Κρητικού για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα με τίτλο «Δεν αρκούν φέτα και ελιές». Όπως σημειώνεται: «Το 2013 ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. Για να γυρίσει σελίδα η χώρα χρειάζεται ένα όραμα για το που θα βρίσκεται μετά από δέκα χρόνια. Είναι απαραίτητο να δοθεί βάρος στην έρευνα και την ανάπτυξη, προτείνει ο οικονομολόγος και εξηγεί:

«Στην ευρωζώνη χώρες με παρόμοιο πληθυσμό όπως η Ελλάδα διαθέτουν εδώ και χρόνια περίπου 3% του ΑΕΠ στην έρευνα. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια συναίνεση μεταξύ των κομμάτων ότι οι επενδύσεις αυτές είναι αδιαμφισβήτητες. Ως συνέπεια οι χώρες αναπτύσσονται σταθερά. Δεν αρκεί επομένως η εφαρμογή των 153 μέτρων που ζητά ακόμα η τρόικα για να μπορέσει η Ελλάδα να φθάσει στο επίπεδο των ευρωπαίων εταίρων. Σήμερα η Ελλάδα δαπανά μόλις το 0,7% του ΑΕΠ σε έρευνα και ανάπτυξη»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: