12.1.14

Η ακριβή Σουζάνα, ήταν άσφαιρη...




Σλοβάκικα πυροβόλα που δεν λειτούργησαν ποτέ αγόρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά η δικογραφία για την υπόθεση «θάφτηκε» Βουλή.

Σύμφωνα με...
ρεπορτάζ της "Real News", πρόκειται για μία πολιτική αθλιότητα που κόστισε στον ελληνικό λαό 58,7 εκατ. ευρώ και συντελέστηκε με την αγαστή συνεργασία των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεως Καραμανλή (Μάιος 2005). Η εφημερίδα παρουσιάζει το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την προμήθεια των πυροβόλων Zuzana, που βρίσκεται «θαμμένο» στα αρχεία της Βουλής εδώ και εννέα χρόνια.

Όπως επίσης αναφέρει το δημοσίευμα, με την ένοχη σιωπή 165 βουλευτών της Ν.Δ. και 117 του ΠΑΣΟΚ, δεν προχώρησε η έρευνα για τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων που υποδείκνυε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Αθανασίου, σχετικά με την αγορά από τη Σλοβακία 12 τροχοφόρων οβιδιοβόλων Zuzana, που δεν τα χρειαζόταν ο Ελληνικός Στρατός και ταυτόχρονα είχαν εμφανίσει μεγάλα προβλήματα στις δοκιμές τους πριν αγοραστούν.

Ο Άρειος Πάγος έστειλε στις 9 Μαΐου 2005 τη σχετική δικογραφία στη Βουλή για να διερευνηθεί αυτή η «βρόμικη» ιστορία, η οποία πιθανόν έκρυβε μαύρο χρήμα. Με την ένοχη σιωπή συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και ένα χρόνο μετά πάσα ποινική ευθύνη παραγράφηκε.

Τα Zuzana κρίθηκαν ακατάλληλα για τον Ελληνικό Στρατό και στάλθηκαν στην Κύπρο «δώρο» στην Εθνοφρουρά του νησιού.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα του Αρείου Πάγου, στοιχεία του οποίου παρουσιάζει η Real News, πριν από 15 χρόνια, τον Ιανουάριο του 1998, η γνωστή παρέα Τσοχατζόπουλου-Σμπώκου ταξίδεψε στη Σλοβακία καλεσμένη από τη σλοβακική εταιρεία Kerametal, για να παρακολουθήσει επίδειξη του συγκεκριμένου αυτοκινούμενου πυροβόλου.

Τέσσερις μήνες μετά κατά την επίσκεψη του σλοβάκου υπουργού Άμυνας, Ιαν Σίτεκ, υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης στη Ρόδο, που αποτέλεσε τον προάγγελο της διαταγής του Α. Τσοχατζόπουλου που ακολούθησε με την οποία εγκρίνεται η προμήθεια των Zuzana.

Δεν υπάρχουν σχόλια: