11.12.13

Xιονιάς σε όλη τη χώρα...




Οι άνεμοι που θα φτάνουν τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ στα νατολικά και νότια, η πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα ενώ αύριο-σύμφωνα με ...
την ΕΜΥ-από τα βόρεια αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, για σήμερα Τετάρτη
Σε Μακεδονία, Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αρχικά της κεντρικής Μακεδονίας και από τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.  Η θερμοκρασία από -4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200 με 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφορ.εξασθενηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφορ.Εξασθένηση από το βράδυ και θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο κατά περιόδους. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως τις βραδινές ώρες, άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 7 με 9 με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια 8 με 10 μποφόρ και θεερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα.Άνεμοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ και εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά του νομού, όπου είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 0  έως 8 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: