31.12.13

33 οι νεκροί από τις δύο επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ...

Δύο άνθρωποι που είχαν τραυματισθεί κατά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανεβάζοντας σε...
33 τον αριθμό των νεκρών, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Επικαλούμενο ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης έφθασε τους 18, ενώ οι νεκροί από την επίθεση στο τρόλεϊ έφθασαν τους 15.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια, έπειτα από τις δύο επιθέσεις που αποδίδονται σε καμικάζι, για τις οποίες δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, ανάληψη ευθύνης και πραγματοποιούνται λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

Το Κρεμλίνο έχει καταστήσει την οργάνωση των αγώνων εθνική προτεραιότητα και έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή υποδομών στην περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στον ταραγμένο Καύκασο.

Ο ηγέτης της ισλαμιστών ανταρτών του Καυκάσου Ντόκου Ουμάροφ είχε καλέσει τον Ιούλιο με βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε επιθέσεις για την παρεμπόδιση "με όλα τα μέσα" της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: