30.11.13

Λειτουργική κατάληψη στο ΙΓΜΕ...

"Διαρροές" για απολύσεις...

Αντιδρώντας στη φημολογία που όπως εκτιμούν είναι σκόπιμη, για να δημιουργήσει το ...
κατάλληλο "κλίμα", το σωματείο εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ), αναφέρει πως:

"Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι πληροφορίες για απολύσεις εργαζομένων του ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ) από τα μέσα ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνα και εφημερίδες).
ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ, ουσιαστικά καταργείται ο ρόλος του.
Το Νοέμβριο του 2011 οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ ήταν 393, δύο χρόνια μετά έχουν απομείνει μόνο 240, με αποτέλεσμα να χαθούν έργα του ΕΣΠΑ 25 εκατομμυρίων Ευρώ που έχουν εγκριθεί και έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούνται.


Για να μπορέσει το Ινστιτούτο να ανταποκριθεί στον ερευνητικό του ρόλο είναι απαραίτητο όχι μόνο να παραμείνει όλο το προσωπικό αλλά και να γίνουν άμεσα 125 προσλήψεις Επιστημονικού Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού.
Καθυστερεί επί διμήνου η μισθοδοσία του προσωπικού, κάτι που επαναλαμβάνεται συνεχώς το τελευταίο εξάμηνο.


Οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ εμπαίζονται αφού καθυστερούν πάνω από 3 χρόνια τις νόμιμες αποζημιώσεις και παροχές που δικαιούνται ενώ ηδη για ένα μέρος εξ αυτών έχουν κριθεί οι απαιτήσεις ληξιπρόθεσμης οφειλής του Δημοσίου.


Την Πέμπτη 28-11-2013 οι εργαζόμενοι του ΕΚΒΑΑ πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου αποφασίσθηκε ομόφωνα λειτουργική κατάληψη τις ημέρες Δευτέρα 2-12-2013 και Τρίτη 3-12-2013 προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Καλούμε Συνδικάτα, Επιστημονικούς φορείς και Κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων που είναι αγώνας για την διατήρηση και την ανάπτυξη του ΙΓΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Ζητάμε από τα ΜΜΕ να προβάλλουν τις διεκδικήσεις μας"...
ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: