29.11.13

Επίθεση χρυσαυγιτών σε αντιφασίστες...


Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή:...

"Καταγγέλουμε την επίθεση σε δύο μέλη της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από στελέχη της τ.ο Χρυσής Αυγής Β.Προαστίων στη Λεωφ.Ηρακλείου, το βράδυ της Τετάρτης 27/11. Οι σύντροφοι μόλις είχαν ...
τελειώσει αφισσοκόληση όταν αυτοκίνητο με δύο χρυσαυγίτες τους έκλεισε το δρόμο στη συμβολή λεωφ.Ηρακλείου και Ανατολής, απέναντι από την πλατεία Σημηριώτη.
Οι περιπολούντες νεοναζί βγήκαν από το αυτοκίνητο με πρόθεση να βιαοπραγήσουν και καταδίωξαν τους συντρόφους, βρίζοντάς τους χυδαία και απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν. Μάλιστα φώναζαν και το ονοματεπώνυμο του ενός από τους δύο συντρόφους, φανερώνοντας ότι επρόκειτο για στοχοποιημένη επίθεση κι όχι για τυχαίο γεγονός.

Επικαλούνταν τη φιλία τους με τον δολοφονημένο Φουντούλη, τη δράση τους ως χρυσαυγίτες και συνέχισαν ακόμα κι όταν βρέθηκαν μπροστά σε διερχόμενα μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ. Η νέα αυτή επίθεση έρχεται να προστεθεί στο μπαράζ των βρόμικων δράσεων των νεοναζί στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα.

Στο τέλος Οκτώβρη είχε στοχοποιηθεί το σπίτι συντρόφου με αναγραφή απειλητικού ναζιστικού συνθήματος, ενώ πριν λίγες μέρες, είχαν αποσταλεί παρόμοια απειλητικά σημειώματα στο στέκι της δημοτικής παράταξης "Εκτός Σχεδίου" και σε μαγαζιά μεταναστών. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να ξαναστήσουν τα τάγματα εφόδου, πραγματοποιώντας περιπολίες και ύπουλες επιθέσεις, πάντα νύχτα.

Ορμητήριο για αυτή τη δραστηριότητα ήταν και συνεχίζουν να είναι τα γραφεία τους στη Λεωφ. Ηρακλείου. Δεν θα τους περάσει. Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 12ης Οκτώβρη, όπου χιλιάδες απαίτησαν το κλείσιμο της νεοναζιστικής γιάφκας, μεταξύ αυτών τα σωματεία της περιοχής και ο ίδιος ο δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη αυτή τη νέα πρόκληση. Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τις δημοτικές κινήσεις, τις οργανώσεις της Αριστεράς, κάθε αντιφασίστα κι αντιφασίστρια, να καταδικάσουν αυτή τη νέα επίθεση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 30/11, στις 4μμ, στα Προπύλαια, ενάντια στην πρόκληση των νεοναζί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον ιστορικό χώρο του Συντάγματος. Καλούμε σε προσυγκέντρωση - εξόρμηση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 30/11, στις 12 μες, στον πεζόδρομο Μικράς Ασίας"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: