7.11.13

Απέχουν δικαστικοί υπάλληλοι από τους πλειστηριασμούς...




Απέχουν από χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου από την φύλαξη του κτιρίου κατά την διενέργεια πλειστηριασμών. Σε έγγραφο που κοινοποιεί προς την...
προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου, η διοίκηση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για τους λόγους που αναπτύσσονται στα προαναφερόμενα έγγραφα, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι η απλή και μόνο παρουσία μας στο χώρο του Ειρηνοδικείου σε συστοιχία με τις δυνάμεις καταστολής, συνιστά πρόκληση για τους διαμαρτυρόμενους κατά την διενέργεια των πλειστηριασμών, αποφασίσαμε να καλέσουμε τα μέλη μας να απέχουν από τη φύλαξη του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, αλλά και όλων των επαρχιακών Ειρηνοδικείων, από τον επόμενο προγραμματισμένο πλειστηριασμό», δηλαδή χθες.
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για την επίθεση σε βάρος συναδέλφου τους, υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει παντελή έλλειψη προσωπικού ασφαλείας (έστω και ενός αστυνομικού) ώστε να αποτρέπονται παρόμοια περιστατικά και τονίζουν:
«Από την άλλη δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το οξύμωρο γεγονός ότι κατά την διεξαγωγή των πλειστηριασμών κάθε Τετάρτη φρουρείται το Ειρηνοδικείο από μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ, προκειμένου να «αντιμετωπιστούν» οι δίκαια και ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι πολίτες ενώ σε προγραμματισμένες δικασίμους δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός για την απλή προστασία Δικαστών ,Δικαστικών Υπαλλήλων και Δικηγόρων που επιτελούν το έργο τους.
Εμείς δεν θέλουμε τα δικαστικά καταστήματα να είναι φρουρούμενα κτίρια με διμοιρίες των ΜΑΤ για να προκαλούν φόβο σε πολίτες και εργαζόμενους, αλλά να τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες προστασίας και ασφάλειας τόσο των κτιρίων όσο και των εργαζομένων σ’ αυτά».
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: