31.10.13

"Συνεχής διάλογος" Ελλάδας – ΗΠΑ...

Οι ΗΠΑ έχουν "συνεχή διάλογο"
με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων, δηλώνει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις περί ...
παρακολουθήσεων Αμερικανών αξιωματούχων από τις ελληνικές αρχές.

Το "συνεχή διάλογο" που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών, επεσήμανε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

"Δεν έχω κανένα συγκεκριμένο σχόλιο, εκτός από το να πω ότι έχουμε συνεχή διάλογο με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών. Βέβαια, αυτό θα συνεχιστεί. Όπως γνωρίζετε, τώρα έχουμε μια αναθεώρηση που είναι σε εξέλιξη, όπου θα δούμε όλα αυτά τα ζητήματα" απάντησε χαρακτηριστικά για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Θ. Πάγκαλου και τις αποκαλύψεις γερμανικών περιοδικών για εκκατέρωθεν παρακολουθήσεις.

Σε άλλη ερώτηση «αν οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν στους Έλληνες ή οι Έλληνες στις ΗΠΑ γι΄ αυτό το σκάνδαλο», η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε πως υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος για μια σειρά θεμάτων. "Αλλά, εάν έχουν (οι Έλληνες) επιθυμία να υπάρξει σε υψηλότερο επίπεδο ή ένα διαφορετικό είδος συνάντησης, είμαι σίγουρη ότι θα είμαστε ανοιχτοί σε αυτό" κατέληξε...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: