31.10.13

Κίνημα κι από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, φοβούνται στο Μαξίμου...





Αντίθετο εμφανίζεται το οικονομικό επιτελείο στη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ωστόσο, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι...
την τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός χωρίς πάντως να αφήνει περιθώρια για τη συνέχιση του χαρατσιού στα ακίνητα.

Οι χθεσινές όμως αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ από την περιφέρεια οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν γνώριζαν βασικά σημεία του νομοσχεδίου, φέρνουν σε αμηχανία το Μαξίμου. Και αυτό διότι φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν εντάσεις και από την άλλη πλευρά, δηλαδή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εμφανίζονται να μην προσπαθούν καθόλου για τους δικούς ψηφοφόρους παρά μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ. Στέλεχος της ΠΑΣΟΚ ανέφερε χθες ότι οι όποιες ενστάσεις επί του νομοσχεδίου κατατεθούν από τους βουλευτές του κόμματος θα αποσταλούν στον υπουργό Οικονομικών με την απαίτηση να γίνουν αλλαγές.

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές στο σχέδιο νόμου θα είναι μικρές και δεν πρόκειται να αλλάξουν το ποσό που υπολογίζεται να βεβαιωθεί δηλαδή τα 3,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται να εισπραχθούν περί τα 2,4 δισ. ευρώ από τα αστικά ακίνητα, 300 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια, 500 εκατ. ευρώ από τα εντός σχεδίου οικόπεδα και τα υπόλοιπα από τους τα νομικά πρόσωπα.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: