31.7.13

Tι προτείνει ο Γ. Κουρής για την επαναλειτουργία του ALTER


 Πρόταση του Γιώργου Κουρή προς τους εργαζομένους του ALTER για την επαναλειτουργία του καναλιού. Τα προτεινόμενα σημεία συμφωνίας είναι:

1.       Τα τρία μέλη του Δ.Σ της εταιρείας σε σύνολο επτά θα...
υποδειχθούν από τους εργαζόμενους, ένα ανά ειδικότητα ( Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί , Διοικητικοί).
2.       Ο  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι κοινής  αποδοχής, εργοδοτικής πλευράς και εργαζομένων.
3.       Οι εργαζόμενοι που θα συνεχίσουν να απασχολούνται θα λαμβάνουν αποδοχές μεικτές 800 ευρώ με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και με αναγνωρισμένα όλα τα..
δικαιώματα που μέχρι σήμερα είχαν. Την 1η Ιανουαρίου 2014 και εφόσον τα οικονομικά του σταθμού το επιτρέπουν θα επανεξεταστεί από τις δύο πλευρές(εργοδοσία-εργαζόμενοι) το ελάχιστο επίπεδο αποδοχών των εργαζομένων του σταθμού.
4.       Για την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών και των αποζημιώσεων καταγγελίας όσων απολυθούν , τα ποσά θα δίνονται ως εξής:  Α) Ποσό μηνιαίων ακαθάριστων εσόδων μέχρι 500.000 ευρώ θα διατίθενται  για τις δαπάνες μισθοδοσίας του απασχολούμενου προσωπικού και για λειτουργικά έξοδα . Β) Ποσό μηνιαίων μικτών ακαθάριστων εσόδων από 500.000 ευρώ έως και 1.000.000 ευρώ θα διατίθενται για αποζημιώσεις καταγγελίας και δεδουλευμένων αποδοχών με ποσοστό διανομής 70% για τους απολυμένους και 30% για τους εν ενεργεία εργαζόμενους. Γ) Ποσό μηνιαίων ακαθάριστων εσόδων πάνω από 1.000.000 ευρώ μένουν στον σταθμό για την οργανωτική ανάπτυξη του και για την βελτίωση αποδοχών των εν ενεργεία εργαζομένων του.
5.       Για οποιαδήποτε μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του σταθμού θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων του.
6.       Η εργοδότρια  εταιρία  αναλαμβάνει την υποχρέωση με την ολοκλήρωση της υπό διαπραγμάτευσης συμφωνίας και πριν από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού να αποστείλει στους ασφαλιστικούς φορείς ( ΤΣΠΕΑΘ – ΙΚΑ) τις μισθολογικές καταστάσεις για την ασφαλιστική τακτοποίηση του συνόλου των εργαζομένων μέχρι και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους 2013.
7.       Οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας του ημίσεως των μέχρι σήμερα εργαζομένων,  θα γίνουν με την απόφαση της Διοίκησης του σταθμού αφού ληφθούν υπόψη οι ατομικές επιλογές   των εργαζομένων και κοινωνικά κριτήρια ιδιαίτερα σε περιπτώσεις εγγάμων που απασχολούνται και οι δύο.
8.       Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την επίτευξη των ως άνω στόχων οι εργαζόμενοι, είτε παραμείνουν είτε απολυθούν, θα διατηρούν στο ακέραιο τα νόμιμα δικαιώματα και τις απαιτήσεις τους .
9.       Για την έναρξη επαναλειτουργίας του σταθμού θα προκαταβληθεί  ποσό 2.000.000 ευρώ, τον τρόπο κατανομής του οποίου θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι με δικές τους διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις).


  πηγή syspeirosi

Δεν υπάρχουν σχόλια: