31.7.13

Για «μαύρες σακούλες» μίλησε ο Ζήγρας...

Τον ισχυρισμό ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης και παραλήπτης όλων των χρημάτων, που δόθηκαν ως «μίζες» για εξοπλιστικά προγράμματα, εξέφρασε απολογούμενος ο εξάδελφος του ...
πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Περιγράφοντας τις διαδρομές των παράνομων αμοιβών που καταλογίζονται στον πρώην υπουργό, ο κ. Ζήγρας αναφέρθηκε και πάλι σε ραντεβού, όπου παραδίδονταν «μαύρες σακούλες» με χρήματα για τον υπουργό.

Περιγράφοντας τις διαδρομές των παράνομων αμοιβών που καταλογίζονται στον πρώην υπουργό, ο κ. Ζήγρας αναφέρθηκε και πάλι σε ραντεβού, όπου παραδίδονταν «μαύρες σακούλες» με χρήματα για τον υπουργό. Όπως είπε τα επίμαχα ραντεβού, όπου άλλαζαν χέρια οι σακούλες με τα μετρητά, «γίνονταν πάντα νυχτερινές ώρες στα γραφεία του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κόμνα Τράκα και στην οδό Ομήρου».

Ο φερόμενος ως «δεξί χέρι του υπουργού» ξεκίνησε να απολογείται για τη σοβαρή εμπλοκή του στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με σφοδρή «επίθεση» στον συγκατηγορούμενο και εξάδελφο του, στον οποίο απέδωσε ρόλο φυσικού και ηθικού αυτουργού στην υπόθεση.

Στην έναρξη της απολογίας του κ. Ζήγρα, ο πρώην υπουργός δεν βρισκόταν στο εδώλιο, αλλά μετά από πρόσκληση του προέδρου, προκειμένου να ακούσει τον εξάδελφο του και τα όσα του καταλογίζει, ο Ακης Τσοχατζόπουλος επέστρεψε στην δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με το κ. Ζήγρα, ακόμη και η κάλυψη από τον πρώην υπουργό των εξόδων νοσηλείας του στην Γερμανία, όταν αρρώστησε βαριά, «έγινε για να μην πεθάνω πριν προλάβω να του πω για όλους τους λογαριασμούς που είχα ανοίξει για εκείνον».

Στην απολογία του ο Νίκος Ζήγρας τηρεί την γραμμή που αποφάσισε να ακολουθήσει, όταν ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή της υπόθεσης, αποφασισμένος να «μιλήσει για όλους και για όλα».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο πως πριν μεταβάλλει την αρχική του στάση και προχωρήσει σε ομολογία είχε ζητήσει από τον βασικό κατηγορούμενος να το πράξει εκείνος: «Πριν ομολογήσω και αρχίσουν όλοι να με λένε "ρουφιάνο" είχα προσπαθήσει να πείσω τον Τσοχατζόπουλο να ομολογήσει».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Ζήγρας, ακόμη και μέσα στην φυλακή παρότρυνε τον εξάδελφο του να ομολογήσει, αλλά «εισέπραττα κάθε φορά την οργισμένη άρνηση του».

Ο κ. Ζήγρας επανέλαβε όσα έχει υποστηρίξει στην συμπληρωματική του απολογία στον ανακριτή για τον ρόλο των προσώπων που έχουν άμεση εμπλοκή με την ροή του λεγόμενου «μαύρου χρήματος», τον καταζητούμενο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, τον εκζητούμενο από τις κυπριακές Αρχές με ένταλμα του ανακριτή, πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, αλλά και τον συγκατηγορούμενό του, πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Επανέλαβε δε ότι φοβάται για τη ζωή του και τη ζωή των οικείων του.

Ο κατηγορούμενος ήταν απόλυτος ως προς τον ρόλο του εξαδέλφου του και στις αγορές ακινήτων, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του ρόλο «εκτελεστικού οργάνου». Όπως ανέφερε, όλα τα ακίνητα που αγοράστηκαν «ήταν επιλογή του Ακη Τσοχατζόπουλου» και όλα τα χρήματα που διατέθηκαν προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα.

«Σε εμένα αρχικά έλεγε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από Αραβες επενδυτές», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε λέγοντας ότι «τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα, θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας»...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: