31.7.13

Φ. Κουβέλης: Δεν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ η πρόταση συγκρότησης νέου πόλου...

Η πρόταση για συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου.
«Όχι, δεν...
απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του», τόνισε ο κ. Κουβέλης και άσκησε κριτική στην ηγεσία του συγκυβερνώντος κόμματος για τη στάση του στην υπόθεση της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Βενιζέλος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ, για το θέμα ΕΡΤ».
Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η πρότασή του, η συμμαχία αυτή, όπως είπε, δεν θα παγιδεύεται στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άρνηση των αλλαγών, αφορά τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση.
«Επιδιώκουμε τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, τη δημιουργία ενός πόλου προοδευτικού, βασισμένου στους άξονες δημοκρατία- κοινωνική συνοχή- ανάπτυξη, με ωφέλειες για όλους, με προοπτικές για όλους, του εκσυγχρονισμού και όχι της απορρύθμισης. Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο, έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο των εξυγιαντικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, του δίκαιου επιμερισμού των βαρών», υπογράμμισε.
Στη συνέντευξή του, που δημοσιοποιήθηκε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών.
Παράλληλα απέρριψε ταυτόχρονα τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης της παραμονής της στο ευρώ και την Ε.Ε.», ενώ επισήμανε ότι «απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι λύση οι μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του Μνημονίου και αποκήρυξης του χρέους».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ περιέγραψε τον τρίτο πόλο τον οποίο θα επιδιώξει να συγκροτήσει το κόμμα του, ως υπέρβαση του διπόλου ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε ως καρικατούρα του παλαιού δικομματισμού.
Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα», ωστόσο, όπως είπε, «δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: