31.7.13

ΔΟΥ σε φορολογούμενους: Επανέλεγχος τώρα -Φέρτε δικαιολογητικά και παραστατικά...


Σαρωτικούς ελέγχους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να είναι απόλυτα βέβαιοι στις ΔΟΥ ότι τα στοιχεία που αναφέρουν στις φορολογικές τους δηλώσεις οι πολίτες είναι αληθή. Μάλιστα οι...
περισσότεροι θα κληθούν για επανέλεγχο προκειμένου να περάσουν από το μικροσκόπιο των ελεγκτών τα δικαιολογητικά και τα παραστατικά που έχουν στην κατοχή τους οι φορολογούμενοι.

Οι τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων που καλούνται να περάσουν από την Εφορία

Οσοι εμφάνισαν υψηλά ποσοστά παρακράτησης φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και δελτία παροχής υπηρεσιών. Οι περισσότεροι ειδοποιούνται πως εντός 15 ημερών θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα παραστατικά ή να προσέλθουν οι ίδιοι στην Εφορία.
Οσοι μισθωτοί δηλώνουν εισόδημα και από ελεύθερα επαγγέλματα είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη. Θα κληθούν να υποβάλουν ανά πελάτη τα ποσά του παρακρατούμενου φόρου.
Οσοι εμφανίζουν υψηλές αφορολόγητες δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων καθώς και οι επιτηδευματίες με μεγάλες επαγγελματικές δαπάνες που είχαν ως αποτέλεσμα το καθαρό φορολογητέο εισόδημα τους να είναι αισθητά χαμηλότερο από τα έσοδα.
Οι επιτηδευματίες και οι έμποροι για τους οποίους από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ προκύπτουν μεγάλες επιστροφές φόρου...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: